• Rīgas Dinamo kapteinis Lauris Dārziņš: prieks, ka atradām veidu, kā spēli noslēgt ar uzvaru

    Ekskluzīvi
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ar spēli pret Maskavas Spartak Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 12. sezonu iesāka Rīgas Dinamo. Par prieku sev un gandrīz 10 000 skatītājiem rīdzinieki uzvarēja Oļegu Znaroku, Mārtiņu Karsumu un Kasparu Daugaviņu.

    Rīgas Dinamo jauno sezonu iesāka pacilātā noskaņojumā, tikko izcīnījuši četras uzvaras Latvijas Dzelzceļa kausā, savukārt Maskavas Spartak Rīgā ieradās ar trīs zaudējumu bagāžu Maskavas mēra kausa izcīņā un aizbrauca no Latvijas ar vēl vienu zaudējumu, tomēr vienu kopvērtējuma punktu.

    Spēle pamatlaikā noslēdzās ar rezultātu 1:1, bet pagarinājumā uzvaras vārtus guva Eštons Kārters, sagādājot savai jaunajai darbavietai pirmos divus čempionāta punktus. Jāpiebilst, ka visus vārtus šai mačā guva leģionāri – vispirms zviedrs Jākobs Berglunds pirmā perioda vidū izvirzīja vadībā mājiniekus, bet otrajā periodā Spartak latviešu leģionārs Mārtiņš Karsums rezultātu izlīdzināja. Trešie vārti amerikāņa Kārtera kontā.

    Spēles sākumā ievērojams pārsvars bija rīdziniekiem, kas centās uzspiest pretiniekiem ātru spēli un provocēja viņus uz noteikumu pārkāpumiem – Berglunds vārtus guva, realizējot skaitlisko vairākumu. Spēles otrajā pusē lielāka iniciatīva piederēja viesiem, taču kopumā ņemot, Kristeram Gudļsvskim Dinamo vārtos bija mazāk darba nekā Ņikitam Bespalovam laukuma otrā pusē. To, ka šī tomēr ir sezonas pirmā spēle un tas bija redzams arī hokejistu darbībās laukumā, sarunā ar portālu santa.lv atzina arī Rīgas Dinamo kapteinis Lauris Dārziņš.

    “Vienā vārdā laikam – drudžaini,” sezonas sākumu raksturoja Dārziņš. “Pirmā spēle ir pirmā spēle. Prieks, ka atradām veidu, kā novest to līdz uzvarai, bet sniegums, protams, liek vēlēties labāku. Kaut kādas kļūdas norakstīsim uz pirmo spēli, bet esam priecīgi uzsākt sezonu ar diviem punktiem – pie mums viesojās labs pretinieks. Rīt paskatīsimies, ko šodien sastrādājām un iesim tālāk.”

    “Visu laiku bija tādi mini lūzuma brīži, bet pretinieks nelūza, mēs arī ne. Komandas mēģināja viena otru iespiest zonā, uzspiest vairākas maiņas, brīžiem tas viņiem izdevās, brīžiem mums,” rezumē kapteinis. “Vairākums kliboja abām komandām, bet bām bija labs mazākums. Beigās 1:1, ok, gribējām[uzvarēt]  pamatlaikā, bet nu labi. Pagarinājumā trīs pret trīs, skaidrs, ka būs momenti, par laimi, mums sanāca pirmajiem, ko izmantojām.”

    No 12 KHL Rietumu konferences komandām čempionāta pirmajā dienā spēlēja deviņas, un Rīgas Dinamo ir viena no četrām, kas svinēja uzvaru. To pašu iespēja arī Vitjazj, Sanktpēterburgas SKA un Maskavas Dinamo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē