• Rīgas Dinamo jaunais treneris Pēteris Skudra sola priecīgāku un rezultatīvāku hokeju

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo jaunajam galvenajam trenerim Pēterim Skudram šī nav vienkārši nākamā darba vieta, trešdien preses konferencē pauda latviešu speciālists.

    Jau ziņots, ka pēc ilgas kandidātu vētīšanas pirmdien Skudra tika apstiprināts kā jaunais Dinamo galvenais  treneris.

    «Šī man nav vienkārši nākamā darba vieta, jo šeit, Rīgā, esmu sācis sava hokejista gaitas. Darīšu visu iespējamo, lai sasniegtu tos rezultātus, ko vēlas klubs. Mēģināsim darīt tā, lai hokejs būtu priecīgāks un būtu vairāk vārtu,» preses konferencē pauda Skudra.

    Līdz KHL 2020./2021. gada sezonas sākumam palicis nepilns pusotrs mēnesis. Laikā, kad citas komandas jau nokomplektējušas sastāvus, rīdziniekiem pagaidām līgums ir vien ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem pamatsastāva spēlētājs ir tikai Emīls Ģēģeris.

    "Pilnā sparā rit sastāva komplektācija.

    Pa dienu tiekos ar latviešu spēlētājiem un strādāju ar eiropiešiem, bet pa nakti – ar Ziemeļamerikas hokejistiem.

    Vēlos pateikties latviešu hokejistiem par sapratni. Tāpat paldies, ka viņi izprot apstākļus, kuros tiek samazināti viņu personīgie kontrakti," atzīmēja Skudra.

    Jaunais Dinamo galvenais treneris uzsvēra, ka hokejisti grib uzvarēt un sasniegt izslēgšanas turnīru. 

    «Visas sarunas ir pozitīvas, mutiskas vienošanās ir sasniegtas. Ceru, ka līdz nedēļas beigām varēsim ko vairāk pateikt. Pirmdien sāksim treniņos Piņķos, kur piedalīsies lielākoties MHL komandas hokejisti. Skatīsimies, cik viņi gatavi slodzēm. Ir nestandarta situācija, taču uz to netērēsim savu enerģiju. Spēlētāji, kuri nāks klāt no sarkanajām zonām, pavadīs noteikto laiku pašizolācijā un slēgsies klāt,» skaidroja Skudra.

    Viņaprāt, primārajam mērķim jābūt izslēgšanas turnīra sasniegšanai. «Ja viss izdosies kā plānots, tad būsim ne tikai play-off komanda. Komandām no otrā četrinieka jaunajos apstākļos ir iespējas ko parādīt. Ar jaunajiem algu griestiem ir iespējas sasniegt ko vairāk,» teica Skudra.

    Ar mazākām algām jaunajā sezonā būs jāsamierinās arī KHL komandu treneriem, taču Skudram atalgojuma lielums nav tik ļoti svarīgs. «Visi nosacījumi mani apmierina. Man bija svarīgi strādāt šajā komandā. Te ir izlases bāze un nav leģionāru limita, kas ir liela priekšrocība trenera darbā,» viņš teica.

    Tuvākajā laikā tiks nokomplektēts arī treneru korpuss. «Par asistentiem pamazām  rodas skaidrība. Tas ir darba process. Gribam, lai būtu pareizie cilvēki. Ja nav to īsto cilvēku, tas viss process ir šķībs. Viennozīmīgi, būs vietējie speciālisti, bet būs arī kāds ārzemnieks – aptuveni 50 uz 50. Drīz varēšu nosaukt uzvārdus,» atzīmēja Skudra.

    Rīgas Dinamo prioritāte ir komandā saglabā labākos pašmāju hokejistus, neaizmirstot arī par kvalitatīviem ārzemju spēlētājiem. «Gribam uztaisīt dziļāku sastāvu. Tas būs internacionāls – būs hokejisti arī no Krievijas, Ziemeļamerikas, Eiropas,» teica Skudra, kurš vienlaikus būs arī komandas ģenerālmenedžeris. 

    Viņš arī atzīmēja, ka vārtsarga pozīcija komandas komplektācijā ir tā, kuru nevar atstāt kā pēdējo. «Veidosim komandu ar vārtsargu, par kuru nav šaubu, ka viņš var spēlēt KHL līmenī. Kā minimums jābūt diviem vienādiem vārtsargiem. Šajā pozīcijā darbs paveikts par 70%. Daudz kas jau ir izdarīts, cerams, ka tuvākajā laikā varēsim sākt paziņot uzvārdus visās pozīcijās,» uzsvēra Skudra.

    Tāpat rīdzinieki meklē iespēju šajā vasarā aizvadīt kādas pārbaudes spēles. «Visticamāk, augusta beigās uztaisīsim tūri pa Somiju, kur optimālā sastāvā aizvadīsim pāris mačus. Būs vajadzīgas kādas piecas spēles,» pauda Skudra.

    «Ir jābūt optimālā formā, pielāgosimies šai situācijai. Ja būs spēlētāji, kuriem vajadzēs dzīvot pašizolācijā, to darīsim. Hokejisti trenējas un viņiem ir pietiekami daudz pieredzes, lai viņi saprastu, kad jābūt gataviem,» atzīmēja Skudra.

    Dinamo treneris atteicās prognozēt, vai uz sezonas pirmajiem mēnešiem piesaistīs spēlētājus no Ziemeļamerikas, kur 2020./2021. gada sezona sāksies vēlāk. «Jauno apstākļu dēļ Ziemeļamerikas tirgus ir ļoti spēcīgs. Taču, vai mēs varam paņemt hokejistu, par kuru nebūs skaidrs, kas ar viņu notiks 1.decembrī? Mums svarīgi veidot komandu kā ģimeni, lai visi esam vienoti,» secināja Skudra.

    Tikmēr kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atklāja, ka visnozīmīgākais jautājums šovasar bija komandas finanses.

    «Situācija pasaulē nav labvēlīga visiem, taču jautājums atrisinājās pozitīvi, un šīs pozīcijas ir sakārtotas. Prioritāte šajos apstākļos ir mūsu spēlētāju veselību. Darīsim visu, lai neviens no mūsu komandas nesaslimtu, un, lai viss būtu kārtībā ar klubiem, kas šeit ieradīsies. Domāju, ka būs ļoti laba komanda un šajā sezonā sagādāsim daudz pozitīvu emociju skatītājiem,» stāstīja Savickis.

    Ceļošanas ierobežojumu dēļ Dinamo sezonu varētu uzsākt Krievijā.  «Spēlēsim tur, kur dzīve mums liks, par prioritāti saglabājot komandas veselību. Visi esam situācijas ķīlnieki. Ievērosim visus valdības rīkojumus un noteikumus par to, kā jāuzņem viesi. Tāpat būs daudz visādu papildu organizatorisko jautājumu. Izskatām vairākus variantus, pie kuriem tiek strādāts. Esam komunikācijā ar līgas padomi, kā šis jautājums tiks risināts,» skaidroja Savickis.

    Attiecībā uz galvenā trenera nolīgšanu klubam bija diezgan grūta izvēle, jo visi kandidāti bija ļoti labā līmenī. «Domāju, ka ar savu izvēli – Skudras kungu – nebūsim kļūdījušies,» pauda Savickis.

    Tāpat viņš uzsvēra, ka komanda, neskatoties uz samazināto budžetu, iekļausies nosacījumos par minimālo atalgojumu. «Izpildīsim visus KHL noteikumus. Budžets sastāv no vairākām daļām, un viena no tām ir biļešu tirdzniecība. Sakarā ar Covid-19 šos ieņēmumus nekādā veidā nevaram iegrāmatot nākamās sezonas budžetā. Kopējais budžets būs par 30–40% mazāks nekā pagājušajā gadā,» skaidroja Savickis.

    Arī viņš atbalsta ideju, ka komandas galvenais treneris vienlaikus pilda ģenerālmenedžera pienākumus. «Pēteris atklāti teica, ka nav vajadzīgs papildu posms starp valdi, padomi un viņu. Ja tāds būs nepieciešams, tad tādu amatu izveidosim,» atzīmēja Savickis.

    Dinamo aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē