• Rebeka Koha noslēdz sporta karjeru

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    5. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Titulētā Latvijas svarcēlāja, pasaules junioru un Eiropas čempione, Rebeka Koha paziņojusi, ka noslēdzot sporta karjeru, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

    “Šodien videokonferences laikā Rebeka Koha paziņoja, ka noslēdz sportistes karjeru. Respektējot Rebekas izvēli un sakot paldies par ieguldīto darbu, vienojāmies, ka līdz 1. septembrim saņemsim rakstisku iesniegumu par izstāšanos no Latvijas Olimpiskās vienības. Līdz ar iesnieguma saņemšanu tiek pārtraukts atlētes finansējums no LOV," LOK kontā Facebook citēts LOV vadītājs Einars Fogelis.

    22 gadus vecā Rebeka uz jautājumiem sociālajos tīklos, vai turpinās piedalīties sacensībās un pārstāvēt Latviju pasaulē, nesteidzās atbildēt. Par to, vai Rebekas jaunajā dzīvē vēl atradīsies vieta sportam, skaidrības nevienam nebija līdz šodienai.

    «Ja turpinās, es kā treneris, protams, viņai palīdzēšu,» tā Rebekas treneris Eduards Andruškevičs. «Vienreiz gan Rebeka man teica: «Treneri, es taču visu mūžu necelšu stieņus!»»

    Kā ziņojām, jūlija nogalē Rebeka Koha pārgāja islamticībā, pieņemot sava līgavaiņa, Katarā dzimušā vieglatlēta Moaza Muhameda Ibrahima ticību. Abi iepazinās šā gada pavasarī sacensībās Dohā.

    XXXI vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Rebeka Koha svara kategorijā līdz 53 kg izcīnīja ceturto vietu. 

    Pirmo nozīmīgo starptautisko sasniegumu jaunā Latvijas svarcēlāja svinēja 2014. gadā, kad Jaunatnes Olimpiādē Ķīnā izcīnīja bronzas medaļu. 2016. gadā viņa ieguva trešo vietu Eiropas meistarsacīkstēs, nākamajā gadā jau bija otrā, bet 2018. un 2019. gadā paika nepārspēta, kļūstot par divkārtēju Eiropas čempioni. 

    2017. un 2018. gadā ventspilniece triumfēja pasaules junioru čempionātā.

    Pasaules čempionātos pieaugušo konkurencē viņas augstākais sasniegums paliek divas bronzas medaļas, iegūtas 2017. un 2018. gadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē