• Pieredzējušais hokeja treneris Artis Ābols trenēs Latvijas čempionāta komandu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    11. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Artis Ābols
    Foto: Romāns Kokšarovs/F64
    Artis Ābols
    Bijušais Rīgas Dinamo un Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols šosezon strādās ar Latvijas Optibet hokeja līgas klubu Zemgale/LLU, paziņojis klubs.

    Kluba vadība ir pārliecināta, ka tik profesionāla līmeņa speciālists palīdzēs sasniegt augstus mērķus, teikts kluba mājas lapā.

    HK Zemgale/LLU direktors Aivars Zeltiņš norāda, ka Artis Ābols ir augsti kvalificēts, pieredzējis treneris darbā ar Latvijas izlasi, turklāt – ar daudzu gadu pieredzi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos, ieņemot tajos arī galvenā trenera amatu.

    «Esam  gandarīti, ka Artis Ābols nākamajā sezonā būs Zemgale/LLU un Jelgavas Ledus sporta skolas galvenais treneris, un ar savu pieredzi un  zināšanām dos iespēju pilnveidoties jaunajiem sporta skolas audzēkņiem un sasniegt augstākos mērķus arī hokeja klubam,» izvēli pamato Aivars Zeltiņš.

    Iepriekšējā sezonā HK Zemgale/LLU Latvijas Optibet hokeja līgas čempionāta kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

    Artis Ābols profesionālo karjeru sāka 1991. gadā, un spēlējis ne tikai Latvijas hokeja klubos, bet arī Zviedrijas klubā Nittorps IK, kura sastāvā kļuva par Zviedrijas 2. divīzijas rezultatīvāko spēlētāju ar visvairāk izdarītajām rezultatīvajām piespēlēm un kopā gūtajiem punktiem. Ābols ir arī pieckārtējs Latvijas čempions, un Latvijas hokeja izlases sastāvā piedalījies četros pasaules čempionātos (1999. – 2002. gads), kā arī 1993. gada pasaules čempionāta C divīzijā.

    Trenera karjeru Ābols iesāka 2008. gadā, kad kļuva par jaunizveidotā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas Dinamo trenera palīgu. 2012. gada viņš kļuva par Dinamo galvenā trenera pienākumu izpildītāju, bet pēc sezonas beigām tika apstiprināts par komandas galveno treneri. Arta Ābola vadībā Rīgas Dinamo izcīnījuši pagaidām vienīgo savu trofeju KHL – Cerības kausu 2013. gadā.

    2015. gadā viņš pievienojās KHL kluba Toljati Lada treneru korpusam un sezonas vidū tika iecelts par komandas galveno treneri. Šajā amatā Ābols palika līdz 2017/2018. gada sezonas beigām, kad Toljati klubu no KHL pazemināja uz Krievijas Augstāko līgu (VHL). Pēc tam Ābols atgriezās Rīgā un nākamās divas sezonas atkal strādāja Rīgas Dinamo kā trenera asistents.

    Līdzšinējais HK Zemgale/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba 2020./2021. gada sezonā pildīs galvenā trenera pienākumus hokeja klubā Rīga, kas spēlē Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē