• Piecu stundu kauja — Džokovičs uzvar Federeru un triumfē Vimbldonā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    15. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Serbu tenisists Novaks Džokovičs iespaidīgā piecu stundu ilgā finālcīņā ar rezultātu 7–6 (7:5), 1–6, 7–6 (7:4), 4–6, 13–12 (7:3) pārspēja leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru, piekto reizi triumfējot prestižajā Vimbldonas čempionātā. Šis mačs ir visu laiku ilgākais Vimbldonas čempionāta fināls.

    Pasaules pirmā rakete Džokovičs par Vimbldonas čempionu kļuvis piekto reizi un otro gadu pēc kārtas.

    «Šis ir viens no labākajiem fināliem, kādā esmu piedalījies, turklāt pret vienu no labākajiem tenisistiem vēsturē, kāds ir Rodžers,» teica 32 gadus vecais Džokovičs. «Mums katram bija savas iespējas, tomēr kādam bija jāzaudē. Domāju, ka galveno trofeju bijām pelnījuši mēs abi.»

    Vēl piektā seta 16. geimā Džokovičs varonīgi atspēlēja divas Federera mačbumbas un panāca neizšķirtu 8–8. Pēcāk abi tenisisti spēkojās līdz pat taibreikam, kas tika sākts pēc 24.geima. Tajā uzvaru ar 7:3 guva serbs.

    Šī arī bija pirmā reize, kad Vimbldonas čempionāta finālā tika izspēlēts piektā seta taibreiks, jo iepriekš tenisisti piektajā setā cīnījās līdz divu geimu pārsvaram un dueļi tādējādi varēja pamatīgi ieilgt.

    «Centīšos šo maču aizmirst,» par vēsturisko spēli jokoja 37 gadus vecais Federers. «Šī bija lieliska cīņa. Arī man bija savas iespējas, tāpat kā Novakam. Ar savu sniegumu šajā cīņā esmu apmierināts.»

    Federers, kurš pasaules rangā pašlaik ieņem trešo vietu, savas karjeras laikā Vimbldonā uzvarējis astoņas reizes.

    Džokovičs karjerā ieguvis 16 Grand Slam titulus.

    Svētdien notika finālspēle arī jauktajā dubultspēlē, kurā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu fināla cīņā ar 2–6, 3–6 piekāpās sacensību astotajam numuram Latišai Čanai no Taivānas un horvātam Ivanam Dodigam, kuri jūnijā kopā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

    Šī bija pirmā reize, kad Ostapenko spēlēja Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā. Pirms tam viņa līdz pusfinālam bija tikusi pirms trim gadiem.

    Sieviešu vienspēlē Vimbldonas turnīrā triumfēja rumāniete Simona halepa, kura finālā uzvarēja specīgo amerikānieti Serēnu Viljamsu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē