• Pasečņikam iespaidīga NBA debija, Bertānam 26 punkti

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Anžejs Pasečņiks trešdien kļuva par septīto latviešu basketbolistu, kurš spēlējis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

    Pasečņiks izcēlās ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, kamēr Dāvis Bertāns guva 26 punktus, viņu pārstāvētajai Vašingtonas Wizards mājās ar 109:110 (27:23, 31:29, 27:21, 13:25, 11:12) pagarinājumā zaudējot Čikāgas Bulls.

    Pasečņiks savā NBA pirmajā spēlē laukumā pavadīja 27 minūtes un 33 sekundes, tajā skaitā arī pamatlaika un pagarinājuma pēdējās sekundes. Viņš grozā raidīja trīs no septiņiem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem.

    Latviešu centra spēlētājs arī izcīnīja pa četrām atlēkušajām bumbām aizsardzībā un uzbrukumā, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Wizards ar viņu laukumā guva par 15 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

    Tikmēr Bertāns nospēlēja 36 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no 13 tālmetieniem, vienu no diviem divpunktu metieniem un visus trīs sodiņus.

    Viņa kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes. Vašingtonas vienība ar Bertānu laukumā ielaida par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

    Bertāns bija rezultatīvākais Wizards komandā, bet 22 punktus guva Bredlijs Bīls. Viesiem ar 31 punktu izcēlās soms Lauri Markanens, bet 24 punkti bija Zekam Lavīnam.

    Wizards vēl astoņas  minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 18 punktiem, taču drošais pārsvars tika izsēts, turklāt pussekundi pirms finālsvilpes Lavīns ar diviem soda metieniem izlīdzināja rezultātu – 98:98. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā Bertānas iemeta vienu tālmetienu un mājinieki iekrāja četru punktu pārsvaru (105:101), taču Tomāša  Satoranska papildlaikā otrais trejacis un Markanena alley-oop metiens ļāva viesiem pārņemt vadību.

    Wizards ar četriem precīziem soda metieniem atguva vadību, taču ar diviem sodiņiem un metienu deviņas sekundes pirms finālsvilpes Vendels Kārters juniors panāca 110:109 «Bulls» labā. Wizards pēdējā uzbrukumā Kārters nobloķēja Bīlu, kurš turklāt netrāpīja metienu arī papildlaika pēdējā sekundē. Turpat pie groza bija arī Pasečņiks, taču viņš nepaspēja pielabot Bīla metienu.

    Wizards ar astoņām uzvarām 26 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr Bulls ar 11 panākumiem 30 dueļos ir pozīciju augstāk.

    Vašingtonas basketbolisti nākamajā spēlē piektdien viesosies pie NBA čempiones Toronto Raptors.

    Bez Pasečņika no Latvijas basketbolistiem NBA spēlējuši vai spēlē arī Gundars Vētra, Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis, Dāvis un Dairis Bertāni, kā arī Rodions Kurucs. Pasečņiks un Dāvis Bertāns kļuvuši par pirmajiem latviešiem, kuri vienlaicīgi spēlējuši vienā komandā.

    Jau ziņots, ka otrdien Wizards noslēdza divvirzienu līgumu ar latviešu centra spēlētāju Pasečņiku. Viņš līdzšinējos sezonu aizvadījis NBA attīstības līgā jeb G līgā, pārstāvot Vašingtonas Capital City Go-Go. 23 gadus vecais Pasečņiks 12 spēlēs vidēji mačā guvis 10,5 punktus,  izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un realizējis 60,4% metienu no spēles.

    Pasečņiks Wizards sastāvā piedalījās NBA Vasaras līgā, kur četrās cīņās caurmērā guva 4,0 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Tāpat viņš laukumā devās vienā pirmssezonas pārbaudes mačā, kurā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

    Pasečņiks ar Wizards oktobra vidū noslēdza Exhibit 10 tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņēma minimālo atalgojumu. 

    NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando Magic, kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas 76ers. Šā gada 1.jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

    Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas Herbalife sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

    Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē