• Par antidopinga noteikumu pārkāpšanu diskvalificēta kenijiešu maratonu zvaigzne

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr/nh53
    Četru gadu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpšanu piespriesta bijušajam pasaules rekordistam maratonā, kenijietim Vilsonam Kipsangam Kiprotičam, informē Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (WA).

    Kā zināms, sportistiem īpašā sistēmā ir jāreģistrē katra sava atrašanās vieta, jo pie viņiem jebkurā brīdī var ierasties dopinga inspektori, bet Kiprotičs blēdījies par savu atrašanās vietu, piesaistot arī viltus lieciniekus. Tādējādi kenijiešu sportists izlaidis trīs dopinga pārbaudes 2018. un 2019. gadā, par ko pienākas diskvalifikācija.

    2018. gadā Kiprotičs finišēja trešais Berlīnes maratonā un uzvarēja Tokušimas maratonā Japānā. Gadu vēlāk viņš Londonas maratonā ierindojās 12. vietā.

    Šā gada janvārī 38 gadus vecajam vieglatlētam tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, bet tagad piemērots reāls sods.

    Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš uzvarējis teju visos lielajos maratonos – Londonā, Tokijā, Ņujorkā un Berlīnē. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Kiprotičs izcīnīja bronzas medaļu. Pasaules rekordu klasiskajā maratonā viņš laboja 2013. gadā, distanci veicot divās stundās, trijās minūtēs un 23 sekundēs. Kiprotiča rekordu pēc gada laboja viņa tautietis Deniss Kimeto (2:02,57). Pašreizējais rekordists kopš 2018. gada ir kenijietis Eljuds Kipčoge (2:01,39).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē