• Noskaties! Latvijas U20 hokejisti vareni nodzied valsts himnu pēc svarīgas uzvaras pasaules čempionātā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Klubs
    Klubs
    11. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LHF
    Latvijas U20 hokeja izlase izvirzījusies turnīra vadībā pēc divām spēlēm pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, otro panākumu gūstot sīvā cīņā ar Baltkrievijas vienaudžiem, ko atzīmēja ar iespaidīgu himnas izpildījumu pēc mača.

    Abām komandām pirms šīs tikšanās bija pa vienai uzvarai un abas tiek uzskatītas par turnīra favorītiem. Latvijas izlase pirms tam ar 3:0 uzvarēja Dāniju, bet baltkrievi ar 4:3 pārspēja Austriju.

    Otrdienas spēlē starp Latvijas un Baltkrievijas izlasēm pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 2:2, bet pagarinājumā veiksmīgāki bija latvieši, nopelnot divus punktus. Uzvaras vārtus pagarinājuma 14. sekundē guva Jānis Švānenbergs.

    Vadībā mačā pirmie izvirzījās baltkrievi ar Alekseja Kotelovska vārtiem, un līdz izlīdzinājumam mūsējiem nācās gaidīt līdz pat otrā perioda sākumam, kad Gļebs Prohorenkovs panāca 1:1. Pēc nepilnām divām minūtēm Patriks Zabusovs jau izvirzīja vadībā Latvijas izlasi, taču šo pārsvaru noturēt neizdevās – spēles 58. minūtē Pāvels Deņiskovs panāca baltkrieviem cerīgo 2:2, taču pagarinājumā meistarīgāki bija mūsējie.

    Turnīra kopvērtējumā Latvijai tagad ir pieci punkti, Baltkrievijai – četri, bet pa trim punktiem ir Austrijai un Norvēģijai. Dānijas U20 izlase divās spēlēs iekrājusi divus punktus, bet turnīra tabulu noslēdz Slovēnija ar vienu punktu. Nākamais mačs mūsu hokejistiem paredzēts 12. decembrī pret slovēņiem.

    Pirmās divīzijas A grupas turnīra uzvarētāji izcīnīs tiesības nākamgad spēlēt pasaules čempionāta elites divīzijā. Latvijas izlase tur pēdējoreiz spēlēja 2017. gadā. Pērn Latvijas izlase pirmās divīzijas A grupā palika ceturtajā vietā sešu komandu konkurencē un elitē neatgriezās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē