• Latvija saņēmusi ielūgumu piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pirmdien, 29. jūlijā, Latvija saņēma oficiālo ielūgumu piedalīties 2020. gada Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs.

    Ielūgums uz Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) biroju Elizabetes ielā 49 tika svinīgi piegādāts plkst.11.30. To saņēma LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un LOK ģenerālsekretārs, Latvijas Olimpiskās delegācijas Tokija 2020 vadītājs Žoržs Tikmers.

    2020 .gada Tokijas Vasaras olimpiskajās spēlēs varētu piedalīties 30 līdz 40 Latvijas sportistu apmēram 15 dažādos sporta veidos.

    Vrubļevskis norādīja, ka jau pagājušā gadā sākušās olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības, kurās sportistiem ir iespējas, uzrādot augstus rezultātus konkrētās sporta disciplīnās un distancēs vai ieņemot zināmu vietu pasaules rangā, kvalificēties startiem olimpiskajās spēlēs.

    LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašlaik olimpisko spēļu kandidātu atlasē tiek uzraudzīti un novēroti 87 sportisti 17 sporta veidos. Trīs sportisti jau ir izpildījuši olimpiskās kvalifikācijas sacensību prasības vieglatlētikā. Tāpat viņš uzsvēra, ka 11 no šiem 87 sportistiem jau ir ar olimpisko spēļu pieredzi un delegācijas kopējais sastāvs būs ap 35 sportistiem. Tā būs jauna komanda ar jaunu sportistu ienākšanu olimpiskajā komandā.

    Vrubļevskis sacīja, ka Latvija ir vienmēr piedalījusies un aktīvi cīnījusies par iespējām aizsūtīt savus labākos sportistus, un cīnīties par visaugstākajām vietām. Vaicāts par finansiālo nodrošinājumu un tā piešķiršanu, Vrubļevskis sacīja, ka nav nekādu pazīmju, ka nākamā gada sporta budžets par augstu sasniegumu sportistu apbalvošanu varētu būt mazāks nekā šajā gadā.

    LOK prezidents uzsvēra, ka nav pamata bažām, ka kāds sportists varētu neaizbraukt uz Tokiju naudas trūkuma dēļ.

    Tomēr komitejas prezidents pauda sašutumu par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto budžeta projektu 2021. gadam, kurā ir norādīts samazinājums vairāk nekā miljons eiro apmērā par augstu sasniegumu apbalvošanu. «Ceram, ka šī pusotra gada laikā izdosies pārliecināt politiķus šo samazinājumu nepieļaut un budžets tiks apstiprināts,» sacīja Vrubļevskis.

    Savukārt Tikmers izteica pateicību IZM par piešķirto finansējumu 300 000 eiro apmērā tehniskās programmas nodrošināšanai, kas bija paredzēta sportistu kvalifikācijas vajadzību organizēšanai.

    Gaidāms, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk kā 11 000 planētas izcilāko vasaras sporta veidu pārstāvju no 206 pasaules valstīm. Japānas galvaspilsēta Tokija vasaras olimpiskās spēles uzņems no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē