• Konkursā par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta talismanu uzvarējis Latvijas piedāvājums

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    24. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: hockey.by
    Par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta talismanu izvēlēts Latvijas dizainera Jāņa Burmeistera radītais ezis, kam dots vārds Spaikijs (Spiky), paziņojuši čempionāta rīkotāji.

    Konkursā par talismanu tika iesūtīti vairāk nekā 100 profesionālu dizaineru un hokeja līdzjutēju idejas, no kurām par labāko tika izvēlēts ezis. Fanu balsojums notika Baltkrievijā un Latvijā, kas kopīgi rīkos šo turnīru, profesionāļu žūrijā bija baltkrievu hokeja leģenda Mihails Grabovskis, četrkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Darja Domračeva un citas slavenības; Latviju pārstāvēja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, pasākumu vadītāji Armands Simsons un Aivis Ceriņš, grupas Prāta vētra ģitārists Jānis Jubalts, dziedātājs Intars Busulis, LHF atbalstītāju Bite Latvia vadītājs Kaspars Buls un turnīra orgkomitejas pārstāvis Edgars Buncis.

    Iesniegtos piedāvājumus izvērtēja pēc vairākiem kritērijiem: grafiskais risinājums, atbilstība tēmai, radošums un tēla atbilstība Baltkrievijas un Latvijas kultūrai.

    Uzvarējušā talismana idejas autors ir Latvijas dizaineris Jānis Burmeisters, kura piedāvājums saņēma visvairāk balsu Latvijā. Baltkrievijā līdzjutēju balsojumā uzvarēja maijvabole un jenots, bet žūrijas fināla balsojumā ar nelielu balsu pārsvaru uzvarēja ezis Spaikijs.

    “Mēs gribējām tēlu, kas var kļūt par mīluli ne tikai hokeja faniem, bet arī tiem, kas sportam parasti neseko. Ezis ir mūsu varonis. Salīdzinot viņa raksturojumu un spējas ar hokeju, mēs nonācām pie slēdziena, ka ezis lieliski raksturo abu mūsu valstu izlases: smagi strādā, ātrs, veikls, spēj parādīt pretsparu ikvienam pretiniekam ledus laukumā,” saka radošās aģentūras DAB izpilddirektors Ņikita Ustinovičs.

    Ezis ir viens no visplašāk izplatītajiem dzīvniekiem pasaulē, tas tiek uzskatīts par ļoti gudru un attapīgu. Lai arī ezis nav liels dzīvnieciņš, viņš cīnās līdz galam, izmantojot ne tikai savas adatas, bet arī zobus. Ar to ir slavenas arī Baltkrievijas un Latvijas hokeja izlases – ar nepiekāpīgu cīņu par uzvaru līdz spēles beigu svilpei, norāda Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

    Kā zināms, 2021. gada hokeja elites turnīru rīkos Baltkrievija un Latvija. Čempionāts notiks no 7. līdz 23. maijam Minskā un Rīgā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē