• Gagarina kausu šogad neizcīnīs – KHL noslēdz sezonu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galvenā trofeja – Gagarina kauss – šogad paliks neizcīnīts, jo līgas vadība nolēmusi priekšlaicīgi noslēgt sezonu.

    “Saistībā ar epidemioloģiskās situācijas ar Covid-19 negatīvo attīstību pasaulē pieņemts lēmums par 2019./2020. gada sezonas atlikušo spēļu atcelšanu. Līgai bija izstrādāti vairāki tālākās attīstības scenāriji, taču šobrīd to realizācija ir maz iespējama. Vairāki klubi bija spiesti atteikties no tālākās dalības play-off turnīrā. Turklāt rastos arī sarežģījumi ar ārzemju spēlētāju atgriešanos Krievijā, un tas viss turnīram atņemtu sportisko pievilcību. Play-off aizvadīšana bez komandām, kuras izcīnījušas tiesības cīnīties par Gagarina kausu, būtu sportiskā principa pārkāpums,” teikts KHL izplatītajā paziņojumā.

    Viens no pirmajiem KHL klubiem, kas paziņoja par izstāšanos no Gagarina kausa izcīņas, bija Latvijas vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais Helsinku Jokerit, kuri bija pārvarējuši izslēgšanas turnīra pirmo kārtu un jau bija nodrošinājuši tiesības spēlēt Rietumu konferences pusfinālā.

    17. martā līgas vadība lēma par čempionāta apturēšanu, sākotnēji plānojot pārtraukumu līdz 10. aprīlim.

    “Esmu pārliecināts, ka visi līdzjutēji kopā ar mums gribētu redzēt turpinājumu cīņām par Gagarina kausu, taču pašreizējā situācijā daudz svarīgāka ir spēlētāju un viņu tuvinieku, klubu darbinieku, sporta objektu darbinieku un, protams, līdzjutēju veselība,” saka KHL prezidents Aleksejs Morozovs. “Mēs uzskatām, ka neviens nav tiesīgs uzņemties atbildību par cilvēku veselību un dzīvību.”

    Kā zināms, Rīgas Dinamo komanda arī šosezon play-off turnīrā neiekļuva, un Latvijas klubam KHL sezona noslēdzās līdz ar regulārā čempionāta beigām 26. februārī.

    Pēdējie Gagarina kausa īpašnieki ir Maskavas CSKA, kas 2018./2019. gada sezonas play-off finālā pārspēja Omskas Avangard vienību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē