• Rimi Rīgas maratonā šogad jaunas trases un starts pie Brīvības pieminekļa

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    30. jubilejas sezonā Rimi Rīgas maratons sarūpējis pasākuma vēsturē iespaidīgākās trases, visu distanču dalībniekiem piedāvājot izbaudīt startu pie Brīvības pieminekļa.

    Organizatori aicina būt aktīviem, gatavoties un sportot, ievērojot epidemiologu norādījumus. Pēc konsultācijām ar Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu (NMPD) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) organizatori šobrīd strādā, lai pasākums Rīgā 16.-17. maijā varētu notikt pilnā apmērā. Sagaidāms, ka koronavīrusa izplatības un ietekmes uz pasaules tūrismu rezultātā 17. maijā Rīgā startēs pēdējos gados zemākais ārvalstu skrējēju skaits.

    30. jubilejas sezonā Rimi Rīgas maratons sarūpējis pasākuma vēsturē iespaidīgākās trases, visu distanču dalībniekiem piedāvājot izbaudīt startu pie Brīvības pieminekļa. Tas būs vēsturisks mirklis, ņemot vērā, ka pirmā Rīgas maratona starta šāviens 1991. gadā atskanēja tieši pie Brīvības pieminekļa.

    Maratona trase ietvers Brīvības ielu, Rīgas centru, Jauno teiku un Mežaparku, šķērsos Vanšu un Akmens tiltus, paviesosies romantiskajās Dzegužkalna un Āgenskalna apkārtnes ieliņās.

    Trase vairāk parādīs Rīgas pilsētu un tās dažādību un būs atbilstoša starptautiskajiem standartiem, Rimi Rīgas maratonam jau otro gadu norisinoties Pasaules Vieglatlētikas asociācijas Gold label jeb Zelta kvalitātes zīmē. 

    «Maratons ir viena no senākajām, bet spožākajām Rīgas tradīcijām. Rīga ir ne tikai dziedātāju un dejotāju pilsēta, bet arī pilsēta skrējējiem. Tās ielās un parkos skrien un nūjo ģimenes ar bērniem, jauni cilvēki un seniori – visi, un tas ir zināms Rimi Rīgas maratona nopelns. Tāpēc man ir patiess prieks, ka mums nekur nav jābrauc, lai izbaudītu vienu no spožākajiem maratoniem pasaulē, kuru finansiāli un organizatoriski atbalsta arī Rīgas dome,» savu prieku pauž Dina Vīksna, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja. 

    Kustība par kustību

    Pateicoties Rimi, maratons šajā sezonā ir aizsācis jaunu virzienu Kustību par kustību. Ja līdz šim maratons par savu misiju ir uzskatījis Latvijas iekustināšanu, tagad tas aicina skriešanas entuziastus iesaistīties un atbalstīt tos, kuriem skriešanas prieks ir liegts. Izveidojot Kustību par kustību kopā ar Bērnu Slimnīcas fondu, maratona organizatori aicina ikvienu, kurš reģistrējas maratonam, ziedot 5, 20 vai 100 eiro bērniem ar kustību traucējumiem. Savāktie ziedojumi pēc maratona tiks nodoti Bērnu Slimnīcas fondam.

    Zaļās iniciatīvas

    Maratona zaļās iniciatīvas tiks īstenotas sadarbībā ar vairākiem partneriem. Pirmkārt, turpinot uzsākto sadarbību ar Latvijas Zaļo punktu, šogad visos enerģijas punktos tiks nodrošināts pilsētas ūdens un pārstrādājamas glāzītes.

    Otrkārt, starta somas, kas ražotas no pārstrādāta materiāla, tiks izsniegtas tikai tiem dalībniekiem, kuri būs izteikuši nepieciešamību mantas nodot mantu glabātuvē maratona dienā. Treškārt, pateicoties Rimi atbalstam, tiks atcelti finiša maisiņi un finiša labumu zona būs organizēta jaunā veidolā. Ceturtkārt, maratona organizatori digitalizēs Dalībnieka ceļvedi, būtiski samazinot izdrukāto bukletu skaitu. 

    Latvijas Skolu Kauss

    Rūpējoties par jauno paaudzi, februāra izskaņā tika atklāts Latvijas Skolu kauss, aicinot skolēnus no visas Latvijas izmantot iespēju pieteikties maratonam par simbolisku dalības maksu 1,5 eiro apmērā.

    Šogad, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijai, kvota skolēniem ar samazinātu dalības maksu divkāršota līdz 5000. Līdz 15 000 ir palielināts arī ģimeņu un pašu jaunāko maratona dalībnieku skaits, kuri Bērnu dienā varēs izbaudīt gan Ģimeņu skrējienu 4,2 km garumā, gan arī ierastās 200 m un 400 m trasītes un šķēršļu joslu Happy mazuļiem, kā arī 60 m distanci Sprinta Karalis un Karaliene.

    Gatavojoties pasākumam 16.-17. maijā, ievērojam epidemiologu norādījumus!

    Korona vīrusa izplatības un ietekmes uz pasaules tūrismu rezultātā sagaidāms, ka 17. maijā Rimi Rīgas maratons piedzīvos pēdējos gados zemāko maratontūristu skaitu. Organizatoru novērojumi liecina, ka ārvalstu dalībnieki šogad līdz minimumam ierobežos savu ceļošanu, būtiski samazinot maratontūristu skaitu ne tikai Rīgā, bet visā Eiropā.

    «Rūpīgi sekojam notikumu attīstībai pasaulē. Par iespējamo korona vīrusa ietekmi, kā arī lēmumiem, kas nepieciešami, lai maksimāli parūpētos par dalībnieku veselību, labklājību un drošību, konsultējamies ar savu ilgtermiņa partneriem Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu (NMPD) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un strādājam, lai pasākums 16. un 17. maijā varētu notikt pilnā apmērā. Mūsu aicinājums dalībniekiem ir gatavoties, būt aktīviem un sportot, kā arī ievērot epidemiologu profilakses norādījumus,» komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona direktors.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē