• Sekss nav speleoloģija

    Sekss
    Ervīns Červinskis
    22. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Vai G punktu vīrietis var atrast bez sievietes palīdzības? Un vēl daudzi citi jautājumi par un ap seksu, uz kuriem atbild dermatovenerologs Prof. Jānis Ķīsis.

    Vai G punktu vīrietis var atrast bez sievietes palīdzības?

    Kurš vīrietis gan negribētu atrast tādu punktu savas mīļotās sievietes ķermenī, kura kairināšana dotu tikpat garantētu uzbudinājumu, kādu vīrietim dod viņa vienīgās erogēnās vietas kairināšana? Diemžēl atbilde uz uzdoto jautājumu nav tik vienkārša viena iemesla dēļ: par to, vai vācu ginekologa Ernsta Grēfenberga 1944.gadā postulētais „sievietes garantēta un vairākkārtēja orgasma sasniegšanas punkts” jeb G punkts tiešām eksistē, vēl strīdas gan zinātnieki (seksologu vairākums uzskata, ka tas eksistē), gan pašas sievietes. Pareizāk sakot, strīdas par to, vai šis punkts eksistē visām, jeb, citiem vārdiem sakot, vai visām tā kairināšana izraisa vienādas sajūtas.

    Tas fakts, ka zinātniekiem vēl ir daudz neskaidrību par G punktu, vīrieti nostāda pretrunīgā situācijā: no vienas puses, viņam paveras plašs pētījumu lauks un iespēja veikt atklājumus, kas viņa partnerei var izraisīt svētlaimi.

    No otras puses, ja nu nekāda G punkta nav vai arī jūs to meklējat ne tur, kur tas jāmeklē, un ne tā, kā jāmeklē, tad efekts var būt pilnīgi pretējs. Var droši apgalvot, ka anekdoti par to, ka G punkts sievietēm atrodas vārda SHOPPING beigās, ir izdomājuši šī punkta meklējumos vīlušies vīrieši.

    Skaidri varam teikt tikai vienu: G punkta meklēšana ir tas aizraujošais process, kurā sastopas zinātne un māksla.

    Proti, ar anatomisku un fizioloģisku gudrību iekalšanu te nepietiks, ja jūs nespēsit īpaši smalki izjust savu sievieti. Nekas viņu nepiespiedīs ātrāk simulēt orgasmu, kā atskārsme, ka esat viņai pievērsies kā speleoloģisku vai kartogrāfisku pētījumu objektam un nolēmis neatlaisties, kamēr nebūsit atradis „to – nezin ko”, nedod, Dievs, vēl procesa laikā ar apnicīgiem jautājumiem nemitīgi reģistrēdams viņas izjūtas. 

    Atbildot uz sākumā uzdoto jautājumu, vai G punktu iespējams atrast bez sievietes palīdzības, venerologs Jānis Ķīsis saka: jā, ja to meklē uz mulāžas vai grāmatā. Meklējot to seksa laikā, sievietes reakcija rādīs, vai šis punkts ir atrasts. Fiziski sataustāms tas īsti nav. „G punkts ir nervu galu kopums, kuram apkārt „dancojot” un tuvinoties, var redzēt speciālās izmaiņas, kas raksturo sievietes uzbudinājuma pakāpi: elpošanas straujuma izmaiņas, krūšgalu piebriešana, lubrikācijas palielināšanās…” saka J.Ķīsis. 

    Vai sekss var būt tas, kas saista sievieti pie vīrieša, kurš ir par viņu krietni vecāks?

    Lai atbildētu uz šo jautājumu, būtu jāveic šādās attiecībās iesaistīto partneru finansiālās situācijas izpēte. Kamēr tas nav veikts, būs ļoti grūti rast pretargumentus izplatītajam stereotipam, ka patiesībā jaunas meitenes pie veciem kungiem piesaista viņu maciņa biezums. Cilvēki, kas pieturas pie šā stereotipa, parasti jautā, kāpēc kaut kā nav manāms, ka jaunas meitenes salaistu ar veciem un nabadzīgiem tipiem. Pagaidām mēs varam tikai minēt, ka nabadzīgie jaunu meiteņu siržu lauzēji droši vien nemēdz uzturēties vietās, kurās parasti apgrozās tie mediji, kuru misija ir cilvēku attiecību fiksācija. Ja tie ielūkotos kādos bomžu pritonos, varbūt tur ieraudzītu ne vienu vien Pelnrušķīti, kas nezaudē cerības sagaidīt, ka viņas aprūpētais saulesbrālis pārvērtīsies daiļajā princī.     

    Taču ārsts J.Ķīsis uz jautājumu, vai tiešām sievieti pie krietni vecāka vīrieša var saistīt sekss, nešauboties atbild: „Noteikti. Vecāks vīrietis ir prasmīgāks un uzmanīgāks. Turklāt tādās attiecībās partneri var ieņemt dažādas lomas, piemēram, skolotājs un skolniece.” 

    Cik gadu vecumā vīrietim būtu vēlams sākt dzimumdzīvi? 

    Vieglāk būtu atbildēt uz jautājumu, cik gadu vecumā vīrietim gribas uzsākt dzimumdzīvi – diez vai, atskaitot kriminālus gadījumus, būs daudzi, kuri dzimumdzīvi uzsākuši ātrāk nekā sapratuši, ka viņiem kaut ko tādu vairāk gribas nekā negribas. Jānis Ķīsis uz jautājumu par vēlamo dzimumdzīves uzsākšanas laiku atbild skaidri: tad, kad vīrietis var atbildēt par sekām un nodrošināt šā procesa kvalitatīvu un neaizmirstamu izpildi. Tātad – daudz vēlāk, nekā tas iespējams fizioloģiski. Jaunākais ar gonoreju saslimušais pacients, kuru Jānim Ķīsim iznācis ārstēt, bijis deviņus gadus vecs specskolas audzēknis. Slimību viņš bija dabūjis, kopā ar pieciem citiem puišiem pārguļot ar vienu par viņiem krietni vecāku kundzi, kura acīmredzot pati to bija vēlējusies. Savas pirmās reizes izjūtas deviņgadīgais vīrietis neesot spējis aprakstīt, jo tajā brīdī bijis diezgan apreibis no glāzes vīna.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē