• Samoilovam/Šmēdiņam triumfs Maskavā

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    18. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Janis Smedins - Aleksandrs Samoilovs Facebook konts
    Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš svētdien Maskavā triumfēja Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā, tiekot pie sava pirmā titula šajā sezonā.

    Turnīrā ar 18.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš finālā ar 2–0 (21:12, 21:16) guva virsroku pār spēcīgajiem brazīliešiem – olimpisko čempionu Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru un pret kuriem grupā tika zaudēts.

    Samoilovs/Šmēdiņš turnīrā Maskavā uzvarēja arī pērn un 2013.gadā. 2018.gadā izcīnītā uzvara latviešiem bija līdz šim pēdējā Pasaules tūrē, kur šogad tiek aizvadīta salīdzinoši neveiksmīga sezona.

    Veiksmīgā spēle pie tīkla Latvijas pārim ļāva ātri iekrāt drošu pārsvaru (9:5), bet seta otrajā pusē pāris netveramās serves palīdzēja panākt vēl lielāku handikapu. Pirmajā setā brazīlieši neatrada pretargumentus un tika gūta virsroku ar 21:12.

    Otrā seta ievadā Latvijas duets panāca uzreiz četru punktu pārsvaru (5:1). Tuvojoties seta vidum, brazīlieši pietuvojās līdz vienam punktam, taču vēl pāris «eisi» un veiksmīgi uzbrukumi ļāva atjaunot drošu pārsvaru (17:13). Seta nogalē Latvijas duets savu pārsvaru nosargāja un svinēja drošu uzvaru 21:16.

    «Esam ļoti laimīgi, jo īpaši tādēļ, ka šosezon cīnāmies ar neveiksmīgiem rezultātiem. Bija ļoti svarīgi Maskavā parādīt labu rezultātu. Šī mums ir veiksmīga vieta un cerams, tā būs arī nākotnē,» pauda Samoilovs.

     

    «Pusfinālā nedaudz savainojumu plecu, tāpēc nebija skaidrības, vai vispār šodien varēšu spēlēt. Taču pēc tam, kad Brazīlijas duets atteicās no bronzas medaļas mača, man teica, ka vajag spēlēt uz 100%, neskatoties uz to, kādas ir sajūtas. Uzsmērēju pretsāpju līdzekli un spēlēju. Viss ko darījām, izdevās. Bija labs saidauts (punktu gūšana pie pretinieka servēm). Savās servēs riskējām nedaudz vairāk nekā to darīja brazīlieši, kas deva rezultātu. Viņiem bija problēmas ar serves uzņemšanu,» stāstīja Samoilovs.

    «Uzvarēt pirmo reizi ir vieglāk, nekā aizstāvēt titulu. Bija sīva cīņa arī iepriekšējā savstarpējā spēlē. Aizvadījām vienu savām labākajām spēlēm un pieļāvām maz kļūdu. Ar servēm un spēli blokā izdarījām spiedienu uz Alisonu. Domāju, ka būs sarežģītāk, nekā bija. Parādījām tīri labu spēli,» pauda Šmēdiņš, kurš tika atzīts par šī turnīra labāko aizsardzības spēlētāju.

    Pasaules tūres posms Maskavā ir svarīgs cīņā par punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā. Pēc fināla mača Šmēdiņš tika atzīts par turnīra labāko aizsargu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē