• Sākas Rimi Rīgas maratona Ziemas maču noslēdzošais posms

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    Līdz ar pēdējo ziemas mēnesi Rimi Rīgas maratons atklāj trešo un noslēdzošo Ziemas maču posmu, informē organizatori.

    Pirmie divi sacensību posmi, kas norisinājās decembra un janvāra sākumā, kopā pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – 4600 skrējēju 5 km, 10 km un 21 km distancē. Organizatori paredz, ka trešais posms popularitātes ziņā neatpaliks, kopumā Ziemas mačos ļaujot izskrieties ap 7000 skriešanas entuziastu.  

    “Atklājot virtuālo Skriešanas klubu pagājušā gada jūnijā, aizsākām jaunu tradīciju, organizējot Vasaras mačus. Tas bija kā neformāls Latvijas čempionāts, kas pulcēja gan labākos Latvijas skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus. Ziemas mači bija tikai loģisks turpinājums, redzot, ka skrējēji novērtē arī iespēju piedalīties virtuālās sacensībās, taču nevienā brīdī nedomājām, ka tieši ziemas posms būs aktīvāks un ar krietni lielāku dalībnieku iesaisti. Prieks, ka cilvēki šajā covid-laikā tomēr turpina kustēties un uztur možu garu,” atzīst Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

    Rimi Rīgas maratona Ziemas mači

    Ziemas mači Rimi Rīgas maratona Skriešanas klubā norisinās trīs posmos, no kuriem divi pirmie jau aizvadīti decembrī un janvārī. Trešais posms tika atklāts ar 1. februāri un norisināsies visu pirmo februāra nedēļu no 1. līdz 7. februārim ar iespēju startēt 5 km, 10 km vai 21 km distancē vai vairākās, ja nedēļas laikā dalībniekiem ir pa spēkam pieveikt divas distances. Dalība Skriešanas klubā un Ziemas mačos ir bez maksas, un reģistrēties mačiem var Skriešanas klubā.

    Pēc pirmajiem diviem posmiem līdera iezīmes ir parādījuši vairāki skrējēji, turklāt šie skrējēji ir līderi vairākās distancēs. Vīriešu konkurencē jāizceļ Uģis Jocis – līderis 5 km distancē un trešās vietas ieguvējs 21 km distancē, Jānis Jerofejevs kā otrais 5 km un trešais 10 km distancē un Roms Žilinsks, kurš ir līderis 10 km distancē un ieņem otro vietu 21 km distancē. Dāmām izteikta līdere, turklāt visās trīs distancēs spējusi ierindoties pirmajā trijniekā, ir Ineta Jerofejeva. Ar pilnu kopvērtējuma sarakstu var iepazīties šeit.   

    Citas aktualitātes Skriešanas klubā

    Paralēli Ziemas mačiem 1. februārī Skriešanas klubā tiek atklāta arī Riga Runners un Nike Run Club 15 nedēļu treniņu programma, kas norisināsies līdz maija vidum. Tā ļaus skriešanas iesācējiem un jau pieredzējušajiem skrējējiem sagatavoties vasarai mērķtiecīgāk, veicot ne tikai ierastos skrējienus, bet arī liekot klāt uzdevumus un vingrinājumus.

    Savukārt februāra mēneša izaicinājums Veselā miesā vesels gars tapis sadarbībā ar maratona oficiālo apdrošinātāju Gjensidige Latvija. Tā mērķis ir aicināt sabiedrību kustēties, uzlabojot fizisko un garīgo veselību, mēneša laikā sakrājot 600 aktīvas minūtes skrienot, slēpjot ar distanču slēpēm, dodoties pastaigā ar suni, dejojot, meditējot, jogojot vai vingrojot. 600 aktīvas minūtes ir konvertējamas stundu garās aktivitātēs 3 reizes nedēļā vai 40 minūšu aktivitātēs četras reizes nedēļā.

    Starptautiskas sacensības, hibrīd-pasākumi un Vasaras mači

    Tā kā Rimi Rīgas maratons šogad pārcelts uz 28. un 29. augustu, maratona sezona solās būs gara un dažādiem sporta notikumiem piepildīta. Jau pavasarī organizatori plānu Skriešanas klubā starptautiska mēroga sacensības, savukārt uz vasaras pusi iespējami viens vai vairāki hibrīd-pasākumi, kas ļaus skrējējiem veikt distanci klātienē mērītā trasē.  

    Vasaras mači skrējējiem kalpos kā pārbaudes sacensības pirms lielā maratona. Vasaras mači nu jau otro gadu norisināsies trīs posmos jūnijā, jūnijā un augustā nedēļas garumā ar iespēju bez maksas piedalīties 5 km, 10 km un 21 km distancēs un laimēt vērtīgas, maratona parteru sarūpētas balvas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē