• Rīgas Dinamo līdz 5. oktobrim noteikta karantīna

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Volonts/Dinamo Rīga
    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas Dinamo otrdien noteikta karantīna līdz 5. oktobrim, ziņu aģentūrai LETA apstiprināja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

    Sākotnēji par dinamiešu došanos karantīnā informēja Latvijas Televīzijas raidījums Sporta studija.

    Kā skaidroja Savickis, klubs tagad strādā pie tā, kādā veidā sportisti un personāls izies pašizolāciju. Būšot iespēja atrasties karantīnā mājās vai arī viesnīcā. «Visai komandai kopā ar treneriem noteikta pašizolācija,» apstiprināja Savickis.

    Līdz 5.oktobrim Dinamo kalendārā bija paredzētas piecas spēles – trīs mājās un divas viesos. Otrdien paredzētā spēle tika atcelta jau svētdien, jo arī pretinieces Ņižņijnovgorodas Torpedo rindās atklāta saslimšanas ar Covid-19.

    Otrdien Savickim paredzēta saruna ar KHL prezidentu Alekseju Morozovu par turpmākajiem soļiem.

    «Gribētu pārcelt šajā laika periodā paredzētās spēles, iztiekot bez tehniskajiem zaudējumiem,» atzina Savickis.

    Kā otrdien aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC), pieci no pirmdien atklātajiem Covid-19 gadījumiem ir saistīti ar KHL klubu Rīgas Dinamo.

    Centrā nesniedza informāciju, kas ir sasirgušie, proti, vai to vidū bijuši tikai spēlētāji. Jau iepriekš tika ziņots, ka Dinamo komandā ar Covid-19 saslimuši pieci hokejisti un divi komandas personāla dalībnieki, tādējādi tagad ar komandu saistīti vismaz 12 Covid-19 gadījumi.

    SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs otrdien žurnālistiem atklāja, ka inficēto vidū nav tikai hokejisti, bet arī personāls, kas ceļo kopā ar komandu.

    Pēc epidemiologa paustā, visiem cilvēkiem, kas bija kontaktā ar inficētajiem, neraugoties uz to, vai viņi ir spēlētāji, ir noteikta mājas karantīna. Perevoščikovs norādīja, ka šajā gadījumā, iespējams, nevarēs izolēt tikai atsevišķos saslimšanas gadījumus, tādējādi mājas karantīna varētu tikt noteikta visai komandai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē