• Pūce pieprasa paskaidrojumus Jelgavas domes priekšsēdētājam Rāviņam

    Politika
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasījusi paskaidrojumus Jelgavas domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam par iespējamiem Jelgavas pilsētas domes un tās priekšsēdētāja likumos noteikto pienākumu nepildīšanu, informē ministra Jura Pūces padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa.

    VARAM ir saņēmusi informāciju par iespējamiem Jelgavas pilsētas domes un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja A. Rāviņa pārkāpumiem saistībā ar SIA Jelgavas tirgus pārvaldību.

    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce: “Ministrijas rīcībā nonākusī informācija liecina, ka Jelgavas pilsētas dome, iespējams, ir pieņēmusi lēmumus pretēji pašvaldības interesēm. No saņemtās informācijas izriet, ka pašvaldība nav rīkojusies kā krietns un rūpīgs saimnieks, bet pat, iespējams, veicinājusi pašvaldības līdzekļu izsaimniekošanu. Sagaidu šīs situācijas skaidrojumu, lai lemtu par ministrijas tālāko rīcību.”

    Ministrijas saņemtajā informācijā ir norādīts, ka 2016.gada 26.maijā Jelgavas pilsētas dome nolēma bez jebkādas publiskas nomas tiesību izsoles rīkošanas uz 30 gadiem iznomāt pašvaldības uzņēmumam SIA Jelgavas tirgus divus pašvaldības īpašumā esošus nekustamos īpašumus. Pašvaldības teritorijās Sporta ielā 2b un Zemgales prospektā 19a bija iecerēts attīstīt tirgu. SIA Jelgavas tirgus ilgstoši cieta finanšu zaudējumus un 2016.gada 28.jūlijā Jelgavas pilsētas dome nolēma SIA Jelgavas tirgus pamatkapitāla palielināšanai piesaistīt SIA ERA2K TT. Tas ticis darīts ar mērķi izbūvēt pārtikas un nepārtikas tirgu līdz 2019.gada 6.septembrim. SIA ERA2K TT šajā projektā bija jāiegulda 800 000 eiro, kaut firma nesen bija dibināta un tās pamatkapitāls bija 3 000 eiro. Ieguldot pamatkapitālā līdzekļus, SIA ERA2K TT ieguva kontrolpaketi 51,57% SIA Jelgavas tirgus un Jelgavas pilsētas pašvaldība zaudēja kontroli pār uzņēmumu.

    Vēlāk, 2017. gadā, SIA Jelgavas tirgus, kurā pašvaldībai vairs nepiederēja kontrolpakete, par nesamērīgi zemu cenu pārdeva īpašumus Jelgavā.

    2019.gada 27.jūlijā Jelgavas pilsētas dome pieņēma lēmumu pagarināt jaunā tirgus būvniecības termiņu uz trim gadiem, bez ekonomiska pamatojuma, iespējams, nodarot pašvaldībai būtiskus zaudējumus.

    Ministrija ir pieprasījusi septiņu dienu laikā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājam sniegt skaidrojumu par to, kā viņš kā kapitāldaļu turētājs veic pārraudzību pār SIA Jelgavas tirgus, vai tiek aizstāvētas pašvaldības intereses SIA Jelgavas tirgus darbībā un vai dome, pieņemot lēmumu par jaunā tirgus būvniecības pagarinājumu ir izvērtējusi visus ekonomiskos un tiesiskos aspektus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē