• Jaunais Rīgas domes vicemērs Kleins daļēji nomainījis Rīgas satiksmes padomi

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    3. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Jaunais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Druvis Kleins, kurš pārstāv Rīgas domes deputātu bloku Rīgai!, daļēji nomainījis pašvaldības SIA Rīgas satiksme padomi, tādējādi no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko, informē Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis.

    Turpmāk Rīgas satiksmes padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, Juris Švanders, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča.

    Jauno padomes locekļu uzdevums būs nodrošināt labas korporatīvās pārvaldības principus, pakalpojuma sniegšanu atbilstoši domes pasūtījumam, uzņēmuma finansiālo stabilitāti, kā arī jaunās valdes konkursa pabeigšanu.

    Aģentūrai LETA neizdevās sazvanīties ar Kleinu, lai noskaidrotu sīkākus komentārus par daļēji nomainīto Rīgas satiksme padomi.

    Kā ziņots, Rīgas satiksme bez pastāvīgās valdes palika aizvadītā gada izskaņā, pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem.

    Pēc lietas sākšanas visa toreizējā valde atkāpās no amatiem. Uzņēmuma valdē strādāja priekšsēdētājs Leons Bemhens, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (S), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs (Gods kalpot mūsu Latvijai), kā arī partijas Gods kalpot Rīgai biedre Inese Švekle.

    Rīgas satiksmei tika iecelta pagaidu valde, kuras sastāvs laika gaitā mainījās un patlaban tajā strādā Krūze, Švanders un Jakrins.

    Savukārt par Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme padomes priekšsēdētāju Narvaišs tika iecelts šogad 19.jūlijā. Tāpat padomē strādāja Ainārs Ozols un Andrejs Pančenko.

    Toreiz padomei tika uzticēts pārstāvēt Rīgas satiksmi tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

    Izveidot padomi Rīgas satiksmē rosināja neatkarīgā auditorkompānija Ernst&Young pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

    Kā ziņots, Rīgas satiksme šogad deviņos mēnešos strādāja ar 143,428 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa bija 2,92 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas publiskotā informācija.

    Uzņēmuma finanšu pārskatā teikts, ka tostarp 2019.gada deviņos mēnešos Rīgas satiksmes ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem veidoja 37,501 miljonu eiro, kas ir par 14,4% jeb 4,727 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gada deviņos mēnešos. Ieņēmumu pieaugums no pasažieru pārvadājumiem saistīts ar ieņēmumiem par pasažieru pārvadājumiem, ko veica piesaistītais apakšuzņēmums Rīgas mikroautobusu satiksme.

    Vienlaikus Rīgas satiksmes ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem šogad deviņos mēnešos veidoja 10,088 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir samazinājums par 0,1% jeb sešiem tūkstošiem eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē