• Pie Jurģa Liepnieka un Lato Lapsas veikta kratīšana

    Kratīšana
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jurģis Liepnieks
    Foto: F64
    Jurģis Liepnieks
    Likumsargi otrdien veikuši kratīšanu pie polittehnologa Jurģa Liepnieka un publicista Lato Lapsas, liecina abu personu publiskie paziņojumi.

    Liepnieks sociālajā tīklā Twitter raksta, ka otrdien likumsargi veikuši kratīšanu viņa mājās un darbavietā. Viņam izņemts dators un telefons.

    «Kad jūsu mājās un darba vietā pēdējo reizi bija kratīšana ar suņiem, seši cilvēki visu dienu, datoru, telefonu izņemšanas, tāpēc, ka, iespējams, jūsu vadītā SIA nav samaksājusi pareizi dažus tūkstošus nodokļos,» raksta Liepnieks.

    Liepnieks apgalvo, ka likumsargi formāli it kā meklē līgumus, kas sen jau esot iesniegti Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Kratīšanu rezultātā viss privātais foto un video arhīvs tagad atrodas «kaut kādā VID», norāda Liepnieks.

    Liepnieks arī norāda, ka pirms dažiem mēnešiem viņu jau centās vainot sakarā ar krimināllietu, kurā publicists Lapsa apsūdzēts par neslavas celšanu advokātam Romualdam Vonsovičam.

    Arī Lapsa izplatītajā paziņojumā, neminot tiesībsargājošās iestādes nosaukumu, norāda, ka otrdien tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki viņu uz vairākām stundām aizturēja, veica automašīnas un dzīvesvietas kratīšanu. Tāpat viņš bijis spiests parakstīties, ka neizpaudīs nekādu informāciju par «jau kārtējo safabricēto kriminālprocesu», kurā tas notika.

    Lapsa, atbildot uz aģentūras LETA jautājumiem, norādīja, ka atrodas situācijā, kad neko plašāku nedrīkstot atklāt.

    VID, neminot lietā iesaistītās personas, trešdien informēja medijus, ka VID Nodokļu un muitas policija izmeklē kriminālprocesu par juridisku un fizisku personu savstarpējiem aizdomīgiem darījumiem.

    VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas sākts 2020.gadā saistībā ar juridisku un fizisku personu savstarpējiem aizdomīgiem darījumiem ar mērķi, iespējams, izvairīties no nodokļu nomaksas lielā apmērā un legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus lielā apmērā, kas darīts ilgstošā laika periodā – ne vēlāk kā no 2018.gada 1. janvāra un turpinot tās 2021.gadā.

    Kriminālprocesā tika veiktas procesuālās darbības, tai skaitā 33 kratīšanas Latvijas teritorijā, kurās tika izņemti dokumenti un priekšmeti, kuriem var būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

    Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšana tiek veikta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 218.panta 2.daļā un 195.panta 3.daļā. Kriminālprocesā aizturētas četras personas. Izmeklēšana notiek prokuratūras uzraudzībā.

    Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija pagaidām netiek sniegta. Kolīdz tas nekaitēs izmeklēšanas interesēm, sabiedrībai noteikti tiks sniegta plašāka informācija par šo kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām, teikts VID paziņojumā.

    Firmas.lv informācija liecina, ka Liepniekam pieder uzņēmums Fenix Capital Partners. Uzņēmumam ir anulēta PVN apliecība un uzņēmums pēdējos gadus saimniecisko darbību neveic, bet pērno gadu noslēdzis ar 50 eiro zaudējumiem.

    Tāpat viņam kopā ar Arni Rītupu pieder uzņēmums Liepnieks un Rītups. Šis uzņēmums pērn apgrozīja 3414 eiro un strādāja ar 8764 eiro zaudējumiem.

    Liepnieks ir arī valdes loceklis Ilzei Elizabetei Liepniecei piederošajā sabiedrisko attiecību uzņēmumā Cocoon, kurš 2019. gadā apgrozīja 189 640 eiro un strādāja ar 121 932 eiro peļņu. Dati par uzņēmuma darbību 2020. gadu nav pieejami, un arī šim uzņēmumam ir anulēta PVN apliecība.

    Liepnieks ir valdes loceklis AS Asset Angels, kura 2020.gadā apgrozīja 6420 eiro un strādāja ar 2953 eiro peļņu.

    Lapsam kopā ar Baibu Rulli un Agnesi Margēviču pieder uzņēmums Pietiek.lv, kurā Lapsa vienlaikus ir arī valdes priekšsēdētājs. Uzņēmums pērn apgrozīja 2727 eiro un strādāja ar 2689 eiro zaudējumiem.

    Tāpat Lapsa ir vienīgais īpašnieks uzņēmumam Putns Bulbulis, kurš pēdējos gados nav veicis saimniecisko darbību un pērno gadu noslēdzis ar 70 eiro zaudējumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē