• Polijā no pirmdienas tiks atvērti restorāni, bāri un frizētavas

    Pasaulē
    Ziņu aģentūra LETA
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Turpinot atvieglot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, Polijā no pirmdienas darbu atsāks restorāni, kafejnīcas, bāri un frizētavas, trešdien paziņojis premjerministrs Mateušs Moraveckis.

    No pirmdienas darbu drīkstēs atsākt arī ēdināšanas iestādes lielveikalos.

    Visām iestādēm būs jāievēro stingri sanitārie noteikumi un jānodrošina sociālā distancēšanās. Vienam klientam būs jānodrošina četrus kvadrātmetrus liela platība.

    Frizētavas drīkstēs apkalpot klientus tikai pēc iepriekšēja pieraksta, lai izvairītos no drūzmēšanās uzgaidāmajās telpās.

    No pirmdienas darbu ļauts atsākt arī sporta zālēm, bet tām būs jāierobežo klientu skaits, kāds vienlaikus atrodas telpās.

    Tuvāko dienu laikā plānots arī atļaut lielākam cilvēku skaitam izmantot sabiedrisko transportu, piedalīties dievkalpojumos un piedalīties sportiskās aktivitātēs ārpus telpām.

    No 25. maija plānots atvērt skolas bērniem vecumā no septiņiem līdz deviņiem gadiem, lai viņu vecāki varētu atgriezties darbā.

    Polijā otrdien tika reģistrēti 595 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

    Vislielākais saslimušo skaits ir ogļu ieguves reģionā Augšsilēzijā.

    Šodien Veselības ministrija ziņoja par 180 jauniem inficēšanās gadījumiem un astoņiem nāves gadījumiem, līdz ar to Polijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta jau 17 062 cilvēkiem, no kuriem 847 cilvēki miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

    Neskaitot jaunos inficēšanās gadījumus ogļraktuvēs, jauno saslimšanas gadījumu skaits Polijā samazinās, šodien norādīja veselības ministrs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē