• Olimpisko čempionu diskvalificē par ierakstu sociālajos tīklos

    Pasaulē
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Olimpiskais čempions, ungāru šorttrekists Caba Burjans saņēmis 12 mēnešu diskvalifikāciju par ierakstu sociālajos tīklos, kurā kritizēta Ķīna, vēsta ārzemju mediji.

    Sodu 25 gadus vecajam ungāru sportistam pēc incidenta izmeklēšanas piemērojusi Ungārijas Slidošanas federācija (MOKSZ).

    Ierodoties uz Pasaules kausa sacensībām, Burjans Instagram kontā ievietojis fotogrāfiju ar pasažieru rindām Šanjahas lidostā ar komentāru “Sasodītā Ķīna” (F****ng China).  Ieraksts gan ātri pazudis no vietnes, un šorttrekists atvainojās, taču nacionālā federācija viņu izsauca uz mājām, liedzot dalību sacensībās Ķīnā. Burjans skaidroja, ka bijis ļoti noguris pēc garā lidojuma un stāvēšana garajā rindā Šanhajas lidostā viņu saniknojusi, raksta specializētais portāls insidethegames.biz.

    Pēc Burjana ieraksta no amata atkāpās Ungārijas šorttreka izlases trenere Dzjina Žana. Viņa vietējai televīzijas kompānijai izteicās, ka nespējot “būt toleranta, kad ungāru ātrslidotājs, kurš turklāt ir olimpiskais čempions, izsaka rasistiskas piezīmes par Ķīnu”. Žanas atlūgums tika noraidīts, un viņa piekrita palikt amatā, ja pret šorttrekistu tiks ierosināta disciplinārā izmeklēšana.

    Burjanam piemērotās viena gada diskvalifikācijas ietvaros aizliegts startēt Ungārijas šorttreka izlasē, piedalīties izlases treniņos un treniņnometnēs.

    Olimpisko zelta medaļu Caba Burjans izcīnīja 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā Ungārijas izlases sastāvā 5000 m stafetē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē