• Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu atklāšanu Lozannā apēno traģisks negadījums

    Pasaulē
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: olympic.org
    2020. gada Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu gaidāmo atklāšanu Lozannā apēnojis kāds traģisks negadījums – šova mēģinājumā dzīvībai bīstamas traumas guvusi viena no uzveduma dalībniecēm, ziņo ārzemju mediji.

    Policija informē, ka negadījumā Vaudoise Arena ledus laukumā cietusi kāda 35 gadus veca krievu izcelsmes Vācijas iedzīvotāja, kura nokritusi no piecu metru augstuma.

    Sieviete zaudējusi līdzsvaru metāla apļu konstrukcijā, kur izpildīja akrobātiskus vingrojumus gaisā. Pēc negadījuma viņa aizvesta uz Lozannas Universitātes slimnīcu, bet policija atklāj, ka viņas dzīvība ir apdraudēta. Kriminālizmeklēšanu veic vietējās varas iestādes, ziņo specializētais portāls insidethegames.biz.

    Lausanne 2020 un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir ļoti apbēdināti par notikušo ar akrobāti atklāšanas ceremonijas mēģinājumā. Mēs novēlam viņai ātru un pilnīgu atveseļošanos,” teikts SOK un spēļu rīkotāju kopīgajā paziņojumā.

    2020. gada Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu atklāšana notiks ceturtdien, 9. janvārī, aizsākot 13 dienas ilgu sporta forumu, kurā astoņu sporta veidu 16 disciplīnās sacentīsies vairāk nekā 1800 sportistu no 79 pasaules valstīm, ieskaitot Latviju.

    Latvijas delegācijas sastāvā ir iekļauti 30 talantīgākie jaunie ziemas sporta veidu sportisti, kuri piedalīsies deviņos sporta veidos – biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3×3 jaukto komandu hokeja turnīrā. 

    Lielākā pārstāvniecība Latvijai būs kamaniņu sportā, kur būs pilna komanda – septiņi sportisti, biatlonā startēs seši sportisti, pa diviem pārstāvjiem būs bobslejā un skeletonā, distanču un kalnu slēpošanas sacensībās startēs attiecīgi četri un divi jaunie slēpotāji, kērlinga turnīrā jauktajām komandām piedalīsies četri sportisti, šorttrekā – divi, bet viena pārstāve būs 3×3 jaukto komandu hokeja turnīrā, kur komandas tiks veidotas no vairāku valstu sportistiem un Latvijas pārstāve būs vārtsardze.

    Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs iepriekš ir startējuši un godalgotas vietas izcīnījuši tādi tagad zināmi sportisti kā kamaniņu braucēji Ulla Zirne un Kristers Aparjods, bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, daiļslidotāji Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kā arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē