• Igaunijā ar Covid-19 inficēto skaits pieaudzis līdz 171; Itālijā — mirušo rekordskaits

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Michael Kowalczyk, flickr.com/michaelkowalczyk
    Igaunijā inficēšanās gadījumus skaits ar Covid-19 vīrusu diennakts laikā pieaudzis par 56 un svētdien kopējais inficēto skaits sasniedzis 171 cilvēku, paziņojis Veselības departaments.

    Kopš 31. janvāra Igaunijā veiktas 1133 pārbaudes uz Covid-19.

    Sakarā ar vīrusa straujo izplatīšanos Veselības departaments vairs neuzskata par lietderīgu testu veikšanu pacientiem ar viegliem simptomiem un koncentrēsies uz riska grupām, veselības aprūpes un citu svarīgu sfēru darbiniekiem.

    Savukārt Itālijā reģistrēts lielākais dienas laikā no Covid-19 mirušo skaits kopš uzliesmojuma sākuma 20. februārī, upuru skaitam kopš sestdienas pieaugot par 368.

    Salīdzinot ar sestdienu, mirušo skaits pieaudzis par vairāk nekā 25% līdz 1809, bet inficēto skaits pieaudzis par 17% līdz 24 747. Mirstības līmenis Itālijā ir īpaši augsts, sasniedzot 7,3%.

    Intensīvajā aprūpē ievietoto pacientu skaits pieaudzis par aptuveni 10% līdz 1672.

    Lombardijas reģions ap Milānu ir uzliesmojumā vissmagāk skartais reģions ar 13 272 inficēšanās un 1218 nāves gadījumiem.

    Spānijā ar jauno koronavīrusu inficēto skaits diennakts laikā pieaudzis par trešdaļu līdz 7753 un reģistrēti vairāk nekā 100 jauni nāves gadījumi, svētdien paziņoja amatpersonas.

    No Covid-19 mirušo skaits no sestdienas 183 svētdien pieaudzis līdz 288, bet inficēto skaits pieaudzis no 5753 līdz 7753.

    Pozitīvas analīzes konstatētas arī Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievai.

    Sestdien Spānija nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību noteica gandrīz pilnīgu aizliegumu pilsoņiem atstāt savas mājas, izņemot vienīgi gadījumus, kad tie dodas uz darbu vai pēc pirmās nepieciešamības precēm.

    Nekavējoties visā valstī slēgti arī visi restorāni, bāri, viesnīcas, skolas un universitātes, kā arī visi veikali, kas netirgo pirmās nepieciešamības preces, piemēram, pārtiku vai medikamentus.

    Koronavīrusa epidēmijas dēļ Vācija no pirmdienas daļēji slēgs robežas ar Franciju, Austriju, Dāniju un Šveici, svētdien paziņoja avoti valdībā un amatpersonas.

    Francijas, Austrijas un Šveices robežu slēgšana stāsies spēkā no plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika), pavēstīja avoti. Dānijas robeža tiks slēgta no plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika).

    Preču transportēšana starp Vāciju un tās kaimiņiem netiks ietekmēta, liecina informācija.

    Saskaņā ar plānu, par kuru vienojās kanclere Angela Merkele un četru federālo zemju vadītāji, robežas varēs šķērsot arī cilvēki, kas dodas uz darbu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē