• Partija KPV LV apsverot izmaiņas savā nosaukumā

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    14. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs
    Foto: LETA
    Partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs
    Apsveram iespēju par rebrandingu jeb pārzīmološanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina partijas «KPV LV» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

    Tas tikšot piedāvāts partijas kongresā 8.februārī. Tad arī partijas biedri par to varēs lemt, sacīja Zakatistovs.

    Viņš pauda, ka gads sākās ar «lielu, rupju, vulgāru un droši vien politiķiem nepiedienīgu konfliktu» starp Aldi Gobzemu un nu jau no frakcijas izslēgto partijas KPV LV līdzpriekšsēdētāju Kaimiņu. «Un, mūsuprāt, tas ir būtiski ietekmējis partijas reitingus,» sacīja Zakatistovs.

    Viņaprāt, atskatoties uz iepriekšējo gadu, redzams, ka partijas problēmu pamatā ir «Kaimiņa personīgās īpašības, patvaļa, droši vien neprognozējamība un zināmā veidā arī personības kulta pazīmes».

    Zakatistovs arī pauda, ka politiskajiem komentētājiem būs jāizdomā, kā citādi saukt partiju, jo tā vairs nebūs Kaimiņa partija.

    LETA jau vēstīja, ka šā gada 8.janvārī KPV LV Saeimas frakcija nolēma no tās sastāva izslēgt divus Saeimas deputātus – partijas KPV LV līdzpriekšsēdētāju Kaimiņu un Blumbergu. 

    Kā skaidroja KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā abu deputātu ilgstošu attieksmi pret partijas Saeimas frakcijas darbu. 

    «Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā komandas spēlētājus un biedrus,» paziņoja Pucens, pēc kura vārdiem, Kaimiņš un Blumbergs balsojumos ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā.

    Turpmāk KPV LV Saeimā darbosies desmit deputātu sastāvā.

    Kaimiņš aģentūrai LETA sacīja, ka lēmums par viņa izslēgšanu pieņemts aiz muguras, tomēr viņš nevēloties par to spriest personāliju līmenī.

    Pašreizējo situāciju esot izraisījusi nepietiekama aktīvistu vērtēšana partijas veidošanas laikā. 

    Kaimiņš pieļāva, ka viņa izslēgšana no KPV LV frakcijas varētu būt saistīta ar diametrāli pretējiem uzskatiem un balsojumu jautājumā par Rīgas domes atlaišanas likumprojekta virzību. Politiķis esot priecīgs, ka šajā jautājumā droši var skatīties acīs savam elektorātam, jo nav balsojis kopā ar Saskaņu un Zaļo un zemnieku savienību.

    Viņš arī teica, ka Saeimā turpinās savu darbību koordinēt kopā ar koalīciju, bet par nākotni kopā ar domubiedriem spriedīšot vēlāk, jo pastāvot visādas iespējas, tostarp izlemt nesaistīt savu politisko nākotni ar paša dibināto partiju KPV LV.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē