• Nosaka aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles

    Azartspēles
    Ziņu aģentūra LETA
    8. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz aizliegt uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles, interaktīvās azartspēles, kā arī piedalīties interaktīvajās izlozēs.

    Parlaments atbalstīja grozījumus Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz īstenot pilotprojektu attiecībā uz uzturlīdzekļu nemaksātājiem par viņu parāda lietas nodošanu ārpustiesas piedziņai un noteikt aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles.

    Kā iepriekš aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Mauliņa, pilotprojekts par ārpustiesas piedzinēju piesaisti izstrādāts ar mērķi panākt saistību izpildi pirms to nodošanas piespiedu izpildei, un pilotprojekta ietvaros TM plāno iepirkuma procedūras rezultātā piesaistīt uzturlīdzekļu parāda atgūšanai ārpustiesas piedziņas pakalpojuma sniedzējus.

    Ārpustiesas piedziņa no uzturlīdzekļu parādniekiem tiks veikta pirms lēmuma par uzturlīdzekļu izmaksu nodošanas piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam. Ja tomēr uzturlīdzekļu parādnieks nesadarbosies ar ārpustiesas piedzinēju, lieta tiks nodota jau zvērinātam tiesu izpildītājam.

    Pēc TM sniegtās informācijas, kopējais uzturlīdzekļu nemaksātāju parādsaistības pret valsti uz 2021.gada janvāri pārsniedz 403 miljonus eiro.

    Lai sekmētu bērnu interešu tiesības un veicinātu vecāku pienākuma pildīšanu – bērnu nodrošināšanu ar uzturlīdzekļiem, ar likumprojektu tiek plānots noteikt papildu jaunu ierobežojumu uzturlīdzekļu parādniekam, proti aizliegumu spēlēt azartspēļu un izložu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktās azartspēles un interaktīvās azartspēles, kā arī piedalīties interaktīvajās izlozēs.

    Projekts paredz, ka azartspēļu organizētājam būs pienākums azartspēļu organizēšanas vietā pārliecināties, vai persona nav uzturlīdzekļu parādnieks, liedzot tai atrasties spēļu organizēšanas vietā.

    Aizliegums parādniekiem spēlēt azartspēles, interaktīvās azartspēles, kā arī piedalīties interaktīvajās izlozēs, stāsies spēkā 2021.gada 1.maijā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē