• Neparastākās lietas, ko cilvēki mēģinājuši ienest lidostā

    Neparasti
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lidostu drošības kontrole ir labi zināma ar stingriem noteikumiem un striktu pārbaudi. Tomēr daži ceļotāji mēdz to nenovērtēt un rīkojas pārgalvīgi, mēģinot transportēt visdažādākās lietas. Daļa no tām mēdz būt nekaitīgas, citas – bīstamas, vai pat dzīvas, bet skaidrs ir viens – tās aizliegtas gan lidostā, gan gaisa kuģī.

    Lai arī dīvaini atradumi ir lidostu drošības dienestu ierasta ikdiena visā pasaulē, arī to darbinieki reizēm mēdz būt pārsteigti par cilvēku izdomu, neziņu un pārgalvību, ceļojot ar lidmašīnu.

    National Geographic sniedz ieskatu dažās no pārsteidzošākajām lietām, ko pārgalvīgi pasažieri centušies pārvest pāri robežai – dažreiz veiksmīgi, dažreiz ne.

    Kukaiņu, rāpuļu un zivju cienītāji

    Var tikai iedomāties drošības kontroles darbinieku pārsteigumu Amsterdamas Šipholas lidostā, kad viņi kādam vācu pārim pārbaudīja somu. Kādēļ? Tajā atradās 200 maisi ar retiem un dzīviem tarantuliem, kurus ceļotāji veda mājās no Dienvidamerikas.

    Pāris devās uz savu pārsēšanās lidojumu, kad muitas amatpersonas bagāžas skenēšanas laikā pamanīja zirnekļus. Atverot aizdomīga izskata, kustīgu somu, no tās uz visām pusēm aizbēga arī citi kukaiņi. Izrādās, ka ar tarantuliem kopā ceļoja arī sienāži un vaboles, kuras bija ieliktas mazās kastītēs.

    Savukārt kādam vīrietim Maiami Starptautiskajā lidostā 2012. gadā rokas bagāžā drošībsargi atrada 163 tropiskās zivis, 22 bezmugurkaulniekus, 24 koraļļus, kā arī zušus un bruņurupučus. Pārgalvis devās no Floridas un Marakaibo pilsētu Venecuēlā. Lai gan ar zivīm drīkst ceļot, ievērojot konkrētās aviokompānijas noteikumus, šajā gadījumā viņam, protams, savs loms bija jāatdod.

    Ir ļoti daudz ceļotāju, kuri iecienījuši ūdens iemītniekus. Piemēram, apsardzes darbinieks Melburnas Starptautiskajā lidostā kādai sievietei pamanīja dīvainu kustēšanos zem viņas svārkiem. Pēc pārbaudes atklājās, ka viņa centās pārvest pāri robežai 51 tropisko zivi, kas bija paslēptas īpaši izveidotā priekšautā zem apģērba.

    Seni un neparasti objekti no vēstures

    19. gadsimta sākumā romantiskajās attiecībās valdīja īpaši stingri noteikumi, jo nedrīkstēja pieļaut, ka tavs laulātais paliek nepieskatīts. Kāds bija risinājums? Tērauda šķīstības josta, ko piestiprināja pie vidukļa savai otrajai pusītei, lai novērstu jebkāda veida sānsoli. Izrādās, tas ir aktuāli arī mūsdienās.

    Atēnu lidostas drošības kontroles darbinieki aizturēja kādu 40 gadus vecu britu sievieti, kurai bija uzvilkta šī josta. Šādā veidā viņa garantēja uzticību savam vīram Ziemassvētku brīvdienās. Laimīgā kārtā pilots tomēr deva atļauju sievietei lidot atpakaļ mājās pie piesardzīgā vīra uz Londonu.

    Izrādās, ka vēsturiski tērauda izstrādājumi nav sveši arī citiem ceļotājiem. Kādu vīrieti 2019. gadā apturēja, kad viņš mēģināja lidmašīnā ienest nevis vienu vai divus, bet trīs dažāda izmēra Samuraja zobenus.

    Viduslaikos tas bija vērtīgs ierocis, kura asmens garums varēja sasniegt pat 80 centimetrus. Nav zināms, vai vīrietis, iespējams, centās aizceļot uz citu gadsimtu, bet ar šāda veida asiem priekšmetiem tālāk par drošības kontroli neviens netiek. 

    Dzīvnieki un putni – vērtīga kontrabanda

    Kontrabanda ne vienmēr ir narkotikas. Tā var būt arī kāda apdraudēta dzīvnieku vai putnu suga.  Piemēram, 2011. gadā Losandželosas Starptautiskās lidostas darbinieki atrada divus papagaiļus, kas bija ietīti zeķēs un piestiprināti pie kādas sievietes kājas. Abi putni bija no apdraudētas tropisko papagaiļu sugas, kuru vērtība var būt pat vairāk nekā astoņi tūkstoši eiro.

    ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienesta darbinieki arestēja sievieti aizdomās par apdraudētas sugas kontrabandu un eksportu no valsts.

    Tikmēr kādu vīrieti, kurš no Maiami devās uz Brazīliju, pieķēra, mēģinot tikt cauri drošības kontrolei ar septiņām mazām čūskām un trim bruņurupučiem. Visas radības bija ieliktas sieviešu zeķēs un paslēptas viņa biksēs. Arī šo noziedznieku apcietināja.

    Toties kāds jaunietis centās tikt pāri Apvienotās Karalistes robežai ar teju 94 kilogramiem žāvētu kāpuru. Tie ļoti kārtīgi bija salikti četrās somās. Londonas Getvikas lidostas pārstāvjiem viņš apgalvoja, ka vēlas tos izmantot pārtikai un “personīgajam patēriņam”. Protams, kukaiņus vīrietim atņēma.

    Elektronikas un zelta bums Austrumos

    Ja nedrīkst, bet ļoti gribas, tad drīkst. Par šādu domu kādu Honkongas iedzīvotāju arestēja Ķīnā pēc tam, kad amatpersonas atrada pie viņa ķermeņa pielīmētus 94 iPhone mobilos telefonus. Piestiprināšanai viņš izmantoja plastmasas maisiņus un līmlenti. iPhone ierīču kontrabanda ir izplatīta, bet aizliegta prakse Ķīnas kontinentālajā daļā, kur elektronika mēdz būt dārgāka nekā tā, ko pārdod kaimiņu reģionos.

    Toties Indijas austrumos 2013. gadā komerciālās lidmašīnas tualetē Kolkatas lidostā atrada 24 zelta stieņus. To vērtība ir mērāma teju 910 tūkstošos eiro. Tomēr tas nav nekas pārsteidzošs, jo Indija ir viena no galvenajām zelta patērētājām pasaulē, un valstī zelta juvelierizstrādājumu nodoklis ir ļoti augsts, lai Indijas pilsoņi neuzkrātu dārgmetālu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē