• Naudas balvās par izciliem sasniegumiem sportā izmaksās vairāk nekā miljonu eiro

    Klubs
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valdība atbalstīja lēmumu piešķirt naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā vairāk nekā 200 sportistiem, viņu treneriem, apkalpojošiem sporta darbiniekiem un sporta federācijām. Viņu vidū ir vadošie Latvijas bobslejisti, skeletonisti, kamaniņu braucēji, 3×3 basketbolisti, svarcēlāji un daudzi citi. Naudas balvas tiek piešķirtas par sportistu sasniegumiem 2018. gada nogalē un 2019. gadā, kopumā naudas balvās izmaksās 1 073 438 eiro.

    Ar valdības rīkojumu 85 372 eiro piešķirti arī biedrībai Latvijas Paralimpiskā komiteja, lai izmaksātu naudas balvas par izciliem sportistu sasniegumiem 2019. gada pasaules čempionātā para vieglatlētikā.

    Valdība atbalstīja arī 150 000 eiro piešķiršanu biedrībai Latvijas Hokeja federācija, gatavojoties 2021. gada pasaules čempionātam hokejā vīriešiem. 2017. gada maijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (International Ice Hockey Federation – IIHF) gadskārtējā kongresa balsojumā tika nolemts, ka 2021. gadā pasaules čempionāts hokejā vīriešiem norisināsies Baltkrievijā (Minskā) un Latvijā (Rīgā). Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

    Čempionāts 2021. gadā būs viens no lielākajiem sporta pasākumiem pasaulē.

    Tāpat valdība nolēma piešķirt 370 000 eiro biedrībai Latvijas Motosporta federācija licences iegādei 2020.gada Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanai. Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posms ir visaugstākā līmeņa motokrosa sacensības, kas ar valsts finansiālo atbalstu Latvijā tiek organizētas kopš 2009.gada.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē