• Dīkstāves pabalsti tiek atteikti trešajai daļai darba devēju

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kopumā no visiem saņemtajiem dīkstāves pabalsta pieteikumiem Valsts ieņēmumu dienests (VID) izmaksas atteicis 33,5% darba devēju un 39% pašnodarbināto, piektdien preses konferencē sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

    Galvenokārt atteikuma iemesls ir tas, ka uzņēmumi iepriekš nodokļos valstij nav maksājuši pat 200 eiro mēnesī – tas ir 35% no kopējā atteikumu skaita. Nākamais lielākais atteikumu iemesls ir nodokļu parādu esamība," skaidroja Jaunzeme.

    Kopumā dīkstāves pabalstu pieteikumus iesnieguši aptuveni 5000 uzņēmumu  par 27 000 darbinieku, bet pabalsti līdz šim piešķirti 16 000 darbinieku. 

    Jautāta, kāpēc līdz šim izmaksātie pabalsti ir tik nelielā apmērā un nesaskan ar iepriekš prognozēto, ka pabalstus varētu saņemt 150 000 darbinieku par aptuveni 65 miljoniem eiro, Jaunzeme sacīja, ka pirms dīkstāves pabalstu izmaksu sākšanas tika prognozēts, ka varētu pieteikties lielie uzņēmumi ar algām, kuras lielākās par vidējo. 

    «Tagad redzam, ka pabalstam pārsvarā piesakās mazie uzņēmumi ar ne pārāk labu nodokļu nomaksas disciplīnu. Par to liecina arī tas, ka vidējais izmaksātā dīkstāves pabalsta apmērs ir 250 eiro, kas ir būtiski mazāk nekā vidējā alga valstī,» sacīja Jaunzeme. 

    Viņa piebilda, ka ļoti maz pieteikumu tiek saņemts no uzņēmumiem, kuri ir Padziļinātās sadarbības programmas jeb tā dēvētā baltā saraksta dalībnieki. No programmas Sudraba līmeņa pabalstam ir saņemts tikai viens pieteikums par 11 darbiniekiem, bet no programmas Bronzas līmeņa saņemti 22 pieteikumi par 265 darbiniekiem.

    Jaunzeme norādīja, ka kopumā pabalsts līdz šim ir atteikts aptuveni 1000 mazo uzņēmumu. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē