• Bankas Latvijā sāk piedāvāt klientiem kredītbrīvdienas

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Reaģējot uz pieaugošajām bažām par Covid-19 ietekmi uz uzņēmumu un mājsaimniecību ekonomisko situāciju, vairākas bankas Latvijā saviem klientiem piedāvā izmantot kredītbrīvdienas.

    Swedbank visiem klientiem, kuriem līdz šim nav bijušas grūtības veikt kredītmaksājumus, piedāvās kredītbrīvdienas jeb iespēju uz laiku atlikt kredīta pamatsummas maksājumu, par šo pakalpojumu neieturot komisijas maksu.

    Uzņēmumi un privātpersonas varēs pieteikties kredīta pamatsummas atmaksas atlikšanai līdz sešiem mēnešiem un mājokļa kredīta gadījumā līdz pat 12 mēnešu ilgām kredītbrīvdienām.

    “Mēs vēlamies saviem klientiem palīdzēt pārvarēt šo ārkārtas situāciju, kas daudzām ģimenēm un uzņēmumiem ir nesusi negaidītus sarežģījumus. Kamēr kopīgi ar valsts iestādēm un citām bankām strādājam pie papildu atbalsta pasākumiem, vēlamies saviem klientiem piedāvāt iespēju samazināt ikmēneša kredīta maksājumus bez komisiju un papildu nosacījumu piemērošanas. Tomēr ir ļoti svarīgi, lai klienti kredītbrīvdienām pieteiktos laikus – pirms kredīta maksājumam iestājas kavējums," uzsver Swedbank vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

    Pamatsummas atmaksas atlikšana ir piemērots risinājums uzņēmumiem un mājsaimniecībām, kuras piedzīvo finanšu grūtības globālās pandēmijas ietekmes dēļ, piemēram, darba zaudēšana vai uzņēmuma ieņēmumu īslaicīga apstāšanās. Līdzīgi kā ar nodokļu brīvdienām, arī bankas kredītbrīvdienas dod iespēju uz laiku atvieglot naudas plūsmu, kamēr cilvēks vai uzņēmums atgūst ierasto ienākumu līmeni.

    Lai pieteiktos kredītbrīvdienām, jau šobrīd uzņēmumi un privātpersonas var sūtīt savus pieteikumus bankas ziņojuma formā internetbankā.

    Lai vienkāršotu un paātrinātu atbildes saņemšanu, no 20. marta būs pieejama arī īpaša pieteikuma forma Swedbank mājas lapā.

    Kredītbrīvdienas attiecas uz pamatsummas maksājumiem, kamēr procentu maksājumi joprojām būs jāveic. Kredītbrīvdienu laikā nesamaksātā pamatsumma tiks sadalīta uz atlikušo aizdevuma termiņu. Klienti pieteiktās kredītbrīvdienas varēs pārtraukt jebkurā brīdī un atgriezties pie parastā maksājumu grafika. Swedbank ir pieņēmusi lēmumu neveikt nekādas citas izmaiņas līgumos un nepiemērot komisijas maksas par kredītu grozījumiem ne sākoties, ne beidzoties kredītbrīvdienām.

    Līdzīgu pretimnākšanu klientiem sola arī Citadele un Luminor.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē