• Citadele aicina uzmanīties no krāpniekiem, kas izsūta īsziņas bankas vārdā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Bankas Citadele klienti saņēmuši īsziņu ar brīdinājumu uzmanīties no krāpniekiem, kas izsūta īsziņas bankas vārdā, vaicājot norādīt personisku informāciju. Brīdinājums ievietots arī bankas mājas lapā.

    «Esam konstatējuši, ka 2. janvāra vakarā Citadeles vārdā krāpnieki sākuši izsūtīt SMS gan Citadeles, gan citu banku klientiem. Aicinām nekādā gadījumā nevērt vaļā atsūtītās saites un neievadīt savus datus, kā arī, pirms savu datu ievades, vienmēr pārliecināties, ka internetbankas adrese ir īstā: online.citadele.lv. Atgādinām, ka banka nekad nesūta šāda veida SMS un nelūdz klientiem ievadīt vārdus, paroles, kodus vai citu personīgu informāciju. Šobrīd veicam nepieciešamās darbības, lai pēc iespējas ātrāk tiktu bloķēta krāpnieciskā darbība,» vēstīts bankas mājas lapā.

    Kas jādara, ja Citadeles vārdā esi saņēmis SMS ar krāpniecisko saiti

    1. Ja esi saņēmis Citadeles vārdā sūtīto SMS un neesi atvēris sūtīto saiti, tad esi rīkojies pareizi un neesi kļuvis par krāpnieku upuri.
    2. Ja esi saņēmis Citadeles vārdā sūtīto SMS, atvēri sūtīto saiti, bet neievadīji savus datus, tad arī neesi kļuvis par krāpnieku upuri.
    3. Ja esi saņēmis Citadeles vārdā sūtīto SMS, atvēris sūtīto saiti un ievadījis savus datus, nekavējoties zvani mums vai dodies uz tuvāko Citadeles filiāli, lai veiktu izmaiņas savā internetbankas līgumā.
    4. Ja esi saņēmis Citadeles vārdā sūtīto SMS, atvēris sūtīto saiti, ievadījis savus datus un krāpnieki ir veikuši maksājumu, nekavējoties zvani bankai vai nāc uz tuvāko filiāli. Šajā gadījumā banka arī tuvākajā laikā sazināsies ar Tevi telefoniski, lai vienotos par ērtāko veidu internetbankas pieejas datu maiņai.


    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē