• Mobilo balss sakaru lietotāju skaits Latvijā pārsniedz valsts iedzīvotāju skaitu

    Mobilie sakari
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Mobilo balss sakaru pakalpojumus Latvijā lieto vairāk nekā 2 miljoni klientu, kas ievērojami pārsniedz valsts iedzīvotāju skaitu, liecina Eiropas Elektronisko komunikāciju regulatoru iestādes (BEREC) dati.

    Tas nozīmē, ka Latvijā ir gana liels iedzīvotāju skaits, kuriem ir vairāki pieslēgumi, lai tādējādi norobežotu darba zvanus no privātajiem.

    BEREC oficiālie dati liecina, ka, vērtējot mobilo balss sakaru pieslēgumu skaitu (SIM kartes), lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ir Tele2, kura tirgus daļa ir 42,3%. Otrs lielākais operators Latvijā ir LMT (34,8%), bet trešais – Bite Latvija (22,9%).

    “Latvijā mobilo sakaru tirgū valda spēcīga konkurence, uzņēmumiem cīnoties par tirgus pozīcijām dažādos nozares sektoros, no kā lielākie ieguvēji noteikti ir mobilo sakaru lietotāji. Operatoru panākumus ietekmē gan izvēlētā biznesa stratēģija un pieejas klientu piesaistē, gan arī demogrāfiskā situācija un e-prasmes valstī,” atzīst Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis. “Par demogrāfisko situāciju mobilo sakaru kontekstā ir samērā maz runāts un diskutēts, bet ir skaidrs, ka operatori izaugsmei nevarēs paļauties uz lielu skaita jaunu klientu piesaisti. Tie noteikti būs jauni pakalpojumi un biznesa nišas, kurās centīsies ielauzties operatori.”

    BEREC datos netiek uzskaitīti M2M karšu pieslēgumi, kas ļauj iekārtām, izmantojot mobilo internetu, sazināties savā starpā, kā arī SIM kartes, kas paredzētas tikai datu pārraidei. Tāpat netiek skaitīti M2P pieslēgumi, kas nepieciešami lietu interneta risinājumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē