• Mairim Briedim atņemts pasaules čempiona tituls WBO

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    26. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pasaules boksa organizācija (WBO) pirmdien paziņojusi, ka pasaules čempiona tituls svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem vairs nepieder Latvijas bokserim Mairim Briedim, bet ir kļuvis vakants.

    WBO Izpildkomiteja pirmdien balsojumā ar 18 balsīm par un divām pret pieņēma lēmumu uzskatīt Maira Brieža izcīnīto WBO čempiona titulu par vakantu. Pret lēmumu balsoja pirmais viceprezidents Džons Dagens un Reitingu komitejas vadītājs Edgardo H. Lopess Saso.

    Balsot par šādu lēmumu rekomendēja WBO Pasaules čempionāta komiteja, ņemot vērā, ka noteiktajā 120 dienu laikā Latvijas bokseris nevarēs aizvadīt cīņu ar Glovacki.

    Briedis bija izteicis gatavību tikties nākamajā cīņā pēc Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla.

    Jau ziņots, ka WBSS fināla cīņu starp Briedi un kubieti Junieru Dortikosu Latvijas bokseris uzskata par svarīgāku nekā kādu no pasaules boksa organizācijām čempiona jostu.

    Latvijas bokserim pret Glovacki pēc poļu boksera puses apelācijas izskatīšanas tika noteikta obligātā titula aizstāvēšana 120 dienu laikā, taču Briedis to nevarēja darīt, jo viņam ir līgums ar WBSS. Gan Briedis, gan Dortikoss vairākās pasaules boksa versijās – «BoxRec», «The Ring», «Lineal» ieņem pirmās divas vietas. 

    Pagaidām arī Glovackim nav īstas skaidrības par turpmāko cīņu, vai tā noritēs Pasaules boksa padomes (WBC) versijā, kurā arī Briedim ir piederējusi čempiona josta, vai WBO versijā."

    Jau ziņots, ka Briedis šovasar «Arēnā Rīga» trešajā raundā nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Glovackim piederējušo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), turklāt sasniedza arī Pasaules boksa supersērijas finālu, kurā būs jācīnās ar kubieti Dortikosu.

    Glovacka komanda pēc cīņas iesniedza apelāciju, bet pats bokseris pauda vēlmi aizvadīt revanša cīņu ar Briedi.

    Iepriekš tika pausts, ka fināla cīņas uzvarētājs savā rīcībā iegūs Dortikosam piederošo pasaules čempiona jostu Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijā un Mairim Briedim piederējušo WBO čempiona jostu, taču šobrīd WBO jostas izspēlēšana finālā vairs nav aktuāla.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē