• Lemberga dēlam konfiscēs vairāk nekā 100 miljonus eiro un TC Tobago, ja tiesa nemainīs spriedumu

    Konfiskācija
    Ziņu aģentūra LETA
    24. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    TC Tobago.
    Foto: Ventspils.lv
    TC Tobago.
    Ja nākamās tiesu instances nemainīs notiesājušo spriedumu koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga krimināllietā, viņa dēlam Anrijam Lembergam, tiks konfiscēts arī tirdzniecības centrs Tobago un vairāk nekā 100 miljoni eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

    Rīgas apgabaltiesa 22.februārī nolēma Anrijam Lembergam konfiscēt vairāku nekustamā īpašumu domājamās daļas, kā arī tirdzniecības centru Tobago Ventspilī, kurā, apsūdzības ieskatā, ieguldīti noziedzīgi iegūti līdzekļi, kā arī uzņēmumu Barlette investment corporation, Selda resources inc un Gradale business corp finanšu līdzekļus 85 miljonu dolāru apmērā, kuri atrodoties uzņēmumu bankas kontos Luksemburgas bankā V.P.Bank.

    Lietas prokurors gan Latvijas Televīzijai bija atzinis, ka pārliecības par šīs naudas esamību nav.

    «Šie dati mums netika atsūtīti pirmstiesas izmeklēšanas laikā, tieši par šiem 85 miljoniem dolāru, bet lēmums tāds tika pieņemts, jo bija informācija, ka nauda tur varētu būt, bet apstiprinājumu nesaņēmām. [..] Ja tiesas spriedums stāsies spēkā tādā versijā, kā ir šobrīd, tad attiecīgi arī skatīsies, ir tur, ko konfiscēt vai nav,» sacīja prokurors Aivis Zalužinskis.

    Tāpat Lembergam jaunākajam tiks konfiscētas pamatkapitāla daļās vairākos uzņēmumos. Tā piemēram tiks konfiscētas 500 000 pamatkapitāla daļas, uzņēmumā SIA LSF Holdings – 710 000 eiro apmērā, kā arī L.V.K. 192 749 eiro vērtībā un VB Holdings 711 eiro vērtībā.

    Tāpat Anrijam Lembergam tiks konfiscētas vairāku uzņēmumu pamatkapitāla daļas, piemēram, 500 000 pamatkapitāla daļu uzņēmumā SIA LSF Holdings 710 000 eiro apmērā, kā arī L.V.K kapitāla daļas 192 749 eiro apmērā un VB Holdings kapitāla daļas par 711 eiro.

    Pirmās instances tiesa arī lēmusi konfiscēt Anrijam Lembergam piederošos finanšu līdzekļus par kopējo summu 255 614 eiro apmērā, kas pienākas no VB holdings.

    Tāpat sprieduma stāšanās spēkā gadījumā konfiscētas tiks kapitāldaļas Baltic juice terminal, Baltimar VT, LSF trans, Nekustamo īpašumu projektu attīstības centrs, EHD un Amberholdings.

    Ja spriedums stāsies spēkā, tad Anrijam Lembergam konfiscēs vairāk nekā 50 nekustamos īpašumus, kuri pārsvarā atrodas Ventspils novada teritorijā, bet atcels arestu nekustamajam īpašumam Rīgā, Balasta dambī 64a.

    Toties Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim tiesa lēma konfiscēt transportlīdzekli Audi A6, kā arī akcijas vairākos uzņēmumos AS Kerdni, SIA Zīles celtniecība, Vārves dārzniecība, kā arī kompānijas Ost services ag, kuru kopējā akciju vērtība pārsniedz 107 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē