• Krišjānis Rēdlihs atvadās no Latvijas hokeja izlases: dāvanā pēdējās spēles krekls

    Līga Stirna
    Līga Stirna
    28. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Ardievas Latvijas izlasei teicis pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš 28. aprīlī aizvadīja savu pēdējo treniņu valstvienības treniņnometnē, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

    Atvadoties no izlases nometnes, Krišjānis kā pateicību no LHF prezidenta Aigara Kalvīša saņēma spēles kreklu, kurā aizvadīja pārbaudes spēlēs Slovākijā.

    «Visu Latvijas hokeja līdzjutēju vārdā gribu teikt milzīgu paldies Krišjānim par viņa milzīgo ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā, jo viņš nekad nav atteicis valstvienībai,» teica LHF prezidents Aigars Kalvītis.

    40 gadus vecais Krišjānis ir vecākais no trim brāļiem Rēdlihiem, taču vēl pirms viņa no izlases atvadījās vidējasi brālis Jēkabs. 

    Profesionālajā hokejā Krišjānis Rēdlihs debitēja 1998. gadā, spēlējot Rīgas Dinamo jauniešu komandā. No 1999. līdz 2002. gadam viņš pārstāvēja Liepājas Metalurgu, bet pēc tam pārcēlās uz Ziemeļameriku, kur četras sezonas spēlēja Albanijas River Rats komandā Amerikas Hokeja līgā (AHL).

    Pēc atgriešanās Eiropā Krišjānis Rēdlihs spēlēja dažādos klubos Šveicē, Zviedrijā, Krievijā un Vācijā. Kopš 2008. gada pārstāvēja Rīgas Dinamo vienību Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Kopš 2018. gada viņš spēlē Latvijas hokeja čempionātā.

    Latvijas hokeja izlasē Krišjānim ir deviņu pasaules čempionātu pieredze, kā arī dalība trīs olimpiskajās spēlēs – Turīnā, Vankūverā un Sočos. Kopumā izlases kreklā vidējais no brāļiem Rēdlihiem aizvadījis 154 spēles, kurās guvis 10 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē