• Krievijas kompānija ieguvusi 80,45% līdzdalību Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas kapitālā

    Karjera un bizness
    Ziņu aģentūra LETA
    27. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Elektrovilcienu iekārtu ražotāja Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca kapitālā 80,45% līdzdalību ieguvusi Krievijas kompānija Holding transportnije komponenti, teikta paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

    Tajā minēts, ka Kipras kompānija Measurestep Enterprises Limited atsavinājusi visas tai tieši un netieši piederošās Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akcijas. 

    Pēc publiskotās informācijas, Krievijas Holding transportnije komponenti ieguvusi līdz šim Measurestep Enterprises Limited piederošos 34,45% Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akciju, kā arī tai līdz šim netieši piederošos 46% Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akciju, kuras Measurestep Enterprises Limited kontrolēja ar Krievijas kompānijas Krona Grup starpniecību.

    Darījums īstenots trešdien, 25.novembrī.

    Pēc biržas datiem, Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas lielākie akcionāri līdz šim bija Krievijas Krona Grup (46%), Kipras Measurestep Enterprises Limited (33,04%) un Kipras Crowning Finance Cyprus Limited (18,19%).

    2020.gada 19.novembrī Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akcionāri ārkārtas sapulcē nolēma izslēgt kompānijas akcijas no regulētā tirgus.

    No regulētā tirgus izslēgs 2 798 400 Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas akciju, kamēr kopumā kompānijas kapitālu veido 5 799 005 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā. Tādējādi atbilstoši regulējumam akcionāriem, kuri sapulcē balsoja par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, būs jāizsaka akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums.

    Tāpat ziņots, ka Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 47,473 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,5% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa samazinājās par 17% un bija 5,46 miljoni eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē