• Kā tu rīkotos X stundā?

    Karš
    Ansis Jaunalksnis
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    6/7Nauda bankā

    Nauda bankā

    Bez naudas bankas kontos jūs mūsdienās neiztiksiet, tāpēc par visas naudas pārvēršanu skaidrā valūtā vai zeltā ij nedomājiet. Ne jau tāpēc, ka «banku sektors jāatbalsta», bet gan tāpēc, ka visgudrākais veids, kā samazināt ar naudu saistītos riskus, ir – tos diversificēt jeb sadalīt. Tas nozīmē, ka naudu labāk neglabāt nedz vienā formā, nedz vienā bankā, lai arī cik droša tā neliktos,– atcerieties «Banku Baltija», «Parex», «Latvijas Krājbanku». Situācijai saasinoties, pilnīgi drošu banku Latvijā būs ļoti maz.

    Tādēļ visprātīgākais savus uzkrājumus sadalīt starp vairākām ārvalstu bankām. Noteikti atmetiet ilūzijas par to, ka plastikāta kartes, internetbanka un mobilā banka darbosies vienmēr un visur! Kā jau minējām, ar internetu un pat elektroapgādi var notikt dažādas nejaukas lietas.

    Tāpēc raugiet, lai vismaz viena no bankām, kam jūs esat uzticējis savu naudu, atrastos sasniedzamā attālumā.

    Ja jūs esat pietiekami mobils un līdzekļi atļauj, varat apsvērt krājkontu atvēršanu 3–5 no pasaulē drošākajām, bet Latvijā nepārstāvētajām bankām. Tikai ziniet, ka ārkārtas gadījumā vienīgais veids, kā tikt pie savas naudas, var izrādīties – ierasties bankā personīgi.

    Visbeidzot, naudu, protams, var pārvērst arī dārgakmeņos. Taču ar to jūs palielināsiet savus riskus. Pirmkārt, tie ir daudz vieglāk atsavināmi (pazaudējami, nozogami, atņemami) nekā bezskaidra nauda. Otrkārt, ja pats neesat juvelieris vai šīs lietas eksperts, jums varēs viegli «iesmērēt» pusdārgakmeņus vai pat stikliņus – turklāt tāda iespēja būs divreiz: tos pērkot un pēc tam pārdodot. Tāpēc labāk palikt pie vecās labās naudas – par spīti visiem tās trūkumiem.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē