• Kā tu rīkotos X stundā?

    Karš
    Ansis Jaunalksnis
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    2/7Ģimene

    Ģimene

    Juku laikos tuvi cilvēki cits citu var pazaudēt arī tad, ja izdara, šķiet, visu, lai tā nenotiktu. Gadās, ka apstākļi ir spēcīgāki par mūsu gribu. Tāpēc īsts vīrietis parūpēsies, lai savējiem vienmēr ir iespējams atkal satikties.

    Tas nemaz nav tik vienkārši, kā jūs iedomājaties. Pie mobilajiem sakariem un interneta mēs esam tā pieraduši, ka šķiet – tie ir bijuši un būs vienmēr. Patiesībā šīs tehnoloģijas ir visai trauslas. Bēgļiem viedtālrunis ir obligāts aksesuārs un palīgs. Bet – pasarg’ Die’s! –, ja šie sakari, maigi izsakoties, var tikt traucēti.

    Tāpēc vēlams nodrošināties ar «vecām labām tehnoloģijām», kuras neviens terorists nespēj traucēt.

    Pieņemot, ka modernās komunikācijas iespējas varētu zust, jums noteikti vajadzētu ar tuviniekiem norunāt vietu un laiku, kur tikties, ja nu kas… Katru dienu vienos pie «Laimas» pulksteņa. Vai 5., 15. un 25. datumā pusdienlaikā pie Eifeļa torņa, pie "Sagrada Familia" vai Brandenburgas vārtiem. Un noteikt rezerves vietu un laiku, ja nu galvenā vieta «nebūs pieejama».

    Taču ne jau tikai piespiedu šķiršanās apdraud ģimeni. Jūsu personīgā informācija, kas mūsdienās arvien vairāk tiek kodēta ciparu formātā un datorizējas, arī vienā jaukā brīdī var izčākstēt virtuālā visuma dzīlēs. Turklāt dators jūs nepasargās no traumām, saindēšanās, amnēzijas.

    Tāpēc vēl viens «vectētiņa» piesardzības pasākums: sakārtojiet dokumentus papīra formātā, visiem svarīgākajiem – tiem, kas apliecina jūsu radniecību, īpašumu, saistības, jā, arī testamentiem – izgatavojiet dublikātus, aplieciniet tos pie notāra un noglabājiet drošā vietā. Kaut vai ierociet zemē – tikai pirms tam ievietojiet mitrumu un gaisu necaurlaidīgā konteinerā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē