• Juris Pavītols – «Līvs» ar pirmo numuru

    Personības
    Vija Vāvere
    30. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valdis Brauns
    9/9Mazliet par mīlestību

    Mazliet par mīlestību

    «Sapratu, ka nekāds lielais biznesmenis no manis nesanāks, un pievērsos tam, ko protu vislabāk – mūzikai. Izrādījās, ka Liepājā ir vesels lērums mūziķu, bet trūkst mūzikas pedagogu ar augstāko izglītību. Man tādas ir pat divas: esmu diplomēts orķestru vadītājs un kultūras darba organizators. Varu palepoties arī ar audzēkņiem, kam savā laikā esmu mācījis spēlēt ģitāru, piemēram, Ainaru Virgu.

    Vispirms mācīju bērniem spēlēt ģitāru un klavieres Liepājas apkārtnes skolās – Nīcā, Aizputē, Durbē, Vaiņodē… Tad mani uzaicināja par mūzikas pedagogu Liepājas augstskolā. Piekritu labprāt, jo divu gadu laikā, braucot pa Liepājas–Vaiņodes sliktajiem ceļiem, biju automašīnu galīgi piebeidzis. Saņēmu mazāk, nekā izdevu par auto remontu. Man tiešām žēl to talantīgo apkārtnes bērnu, kas vairs nevar apgūt mūzikas instrumentus, bet diemžēl neesmu tik bagāts, lai varētu to atļauties.

    Lai strādātu augstskolā, vajadzēja iegūt izglītības zinātņu maģistra grādu. Par manu kuratori kļuva zinātņu doktore Linda Mackēviča. Tik ilgi «kuratorējāmies», kamēr Linda kļuva par Pavītolu. Tā es pie saviem trim bērniem dabūju vēl trīs pieaugušas meitas – Marika ir talantīga dizainere, Aiga atgriezās no Dānijas ar maģistra grādu vides ķīmijā, bet Ineta ir Latvijas čempione skvošā.

    Arī mani bērni ir pie vietas: Zane un Matīss ir precējušies, katrs audzina pa divām meitām. Jurģim Valmierā ir divi puikas. Arī ar Ingrīdu mums ir draudzīgas attiecības, bet satiekamies reti – viņa dzīvo Anglijā un grib tur palikt, līdz būs nopelnījusi sev Anglijas pensiju, kas, kā zināms, ir krietni lielāka par mūsējo.

    Esmu laimīgs, ar dzīvi apmierināts precēts vīrs, kam netrūkst atmiņu – ne mīļu, ne skarbu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē