• Jelgavā pie personas atrod lielu daudzumu viltotu 20 un 50 eiro banknošu

    Viltojums
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Veicot virkni izmeklēšanas darbību saistībā ar viltotas naudas izplatīšanu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki šī gada 23. martā aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja vēl 2 personas.

    2021. gada 15. februārī, ap pulksten 21.30 Jelgavā vienas no pilsētā esošās degvielas uzpildes stacijas teritorijā kāda persona bija sarunājusi tikšanos, lai par 300 eiro pārdotu lietotu mobilo tālruni. Pēc darījuma veikšanas pārdevējs konstatēja, ka par pirkumu ir samaksāts ar sešām viltotām 50 eiro banknotēm. Tajā pašā dienā persona ar iesniegumu vērsās Jelgavas policijas iecirknī, kur tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas.

    Otrdien, 23. martā, uzsāktā izmeklēšana vainagojās ar panākumiem un Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja 2003. gadā dzimušu sievieti un 1990. gadā dzimušu vīrieti.

    Abām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, un jāpiebilst, ka gan vīrietis, gan sieviete jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

    Pie vienas no aizdomās turētajām personām kopumā tika izņemts liels daudzums viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu naudas zīmju – 48 gabali 20 eiro banknotes un 40 gabali 50 eiro banknotes.

    Šobrīd kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 192. panta trešās daļas. Lai noskaidrotu visus minētā noziedzīgā nodarījuma apstākļus un to, vai nauda ir ievesta no ārzemēm vai arī viltota Latvijā, izmeklēšana turpinās. Līdz šim nav izdevies noskaidrot personas, kuras viltoto naudu nodevušas realizācijai, kā arī ir jānoskaidro, cik liels apjoms viltotās naudas ir izplatīts.

    Lai izvairītos no viltotas naudas nonākšanas makā, Valsts policija iesaka norēķiniem pēc iespējas vairāk izmantot maksājumus ar karti vai naudas pārskaitījumus. Tāpat arī gadījumos, kad tiek tirgota kāda prece, rūpīgi jāizvērtē, kad, kur un kā potenciālais pircējs piedāvā to iegādāties – vēls vakars un klusa ieliņa noteikti ir riskants variants darījumu veikšanai.

    Ne tikai pārdevējiem un kasieriem tirdzniecības vietās, bet ikvienam iedzīvotājam ir būtiski zināt naudas dizaina un pretviltošanas elementus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē