• Izpletņlēkšana jeb dzīve paātrinājumā

    Ekstrēmi
    Austra Priede
    10. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aleksejs Krūmiņš
    3/4Laiks iet

    Laiks iet

    Trīsdesmit gadu jubileju biju paredzējusi nosvinēt Kilimandžāro virsotnē, bet Londonas–Braitonas rallija dēļ nācās to atlikt. Tamdēļ ātri vajadzēja radīt plānu, kur varu izdarīt ko līdzvērtīgi episku, bet vienas dienas laikā. Pirmā doma – varētu veikt pirmo AFF lēcienu. Bet, tā kā izpletņlēkšana ir no laikapstākļiem atkarīgs sporta veids, negribēju savā dzimšanas dienā attapties bez lēciena, tātad – dziļā depresijā…

    Ātri izskrēju cauri dažādām versijām un apstājos pie pasaulē augstākajām gumijlēkšanas vietām, no kurām dažas, par laimi, atrodas Eiropā. Piektā augstākā vieta ir pasaulē augstākais iekārtais tilts, kas atrodas Šveicē Niouc.

    Izklausās labi, bet ne pietiekami.

    Golden Eye atklāšanas aina, Džeimss Bonds lec no Contra dambja Šveicē. Tā ir otra augstākā vieta pasaulē un ir tikai par 10 metriem zemāka nekā augstākā – Makao TV tornis, kur arī esmu bijusi. Tas jau izklausās labāk, bet vēl labāk izklausās abas Šveices vietas. Ja dara, tad dara. Un starp abām ir tikai ap 350 kilometru. Teorētiski var paspēt. Visvairāk uzrunāja ievadteksts: «Ja būs lietus vai krusa, stiprs vējš, tad… neceriet, jums tāpat būs jālec.»

    Paņēmu līdzi vienu no savam trakajām draudzenēm, kas arī ar mani kopā lēca ar izpletni, un devāmies episkā 36 stundu ceļojumā, kas man deva iespēju ne tikai nolēkt no tilta ar gumiju, bet vēl pieķert Giant Tandem Swing (milzīgas šūpoles). Trīs lēcieni dienā, kas caurvīti ar Moet malkošanu un cenšanos paspēt laikā, dzenot Fiat 500 ar litra motoru pa Šveices kalniem – ko gan vairāk meitene dzimšanas dienā var gribēt?

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē