• Galvassāpes pēc fiziskas slodzes

    Slimības
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    31. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja pēc fiziskas slodzes (treniņa, dziedāšanas, skriešanas u. tml.) sāp galva, noteikti ir jādodas pie ārsta.

    Parastas galvassāpes, kas pāriet pēc pastaigas vai vieglas fiziskās slodzes svaigā gaisā, nav tik bīstamas, jo visbiežāk vainojams ir stress vai pārslodze un galvai ir vajadzīga atpūta.

    Toties galvassāpes fiziskas slodzes laikā, pēc fiziskas slodzes vai naktī ir jāuztver nopietni, jo tās var signalizēt par kādu progresējošu kaiti, piemēram, par augstu asinsspiedienu, audzēju, deguna blakusdobumu iekaisumu, traumas sekām, asinsvadu problēmām, meningītu, kas attīstās pēc ērces kodiena, arī sifilisu, kas izraisa galvassāpes u. c. Tās ir dažādas slimības, kam nevar noteikt diagnozi piecās minūtēs, tāpēc ir nepieciešami dažādi izmeklējumi.

    Ar ko sākt? Ieteicams sākt ar ģimenes ārstu, lai veiktu kaut vai primitīvāko izmeklējumu komplektu – izmērīt asinsspiedienu, veikt asins analīzes, lai pārliecinātos, vai nav mazasinības. Pēc tam vajadzētu veikt galvas izmeklējumu ar datortomogrāfiju (CT), kas visprecīzāk atklāj situāciju galvas iekšpusē. 

    Pretsāpju tabletes šādā situācijā dzert nav saprātīgi, jo nav īsti zināms, kas tieši galvā sāp. Pret augstu asinsspiedienu tās nelīdzēs, bet, ja ir audzējs, tad pretsāpju tabletes situāciju padarīs tikai sliktāku. Starp citu – galvassāpes var radīt arī atkarība no pretsāpju tabletēm, ja tās lieto ilgstoši.    

    Raksts no žurnāla «Klubs» arhīva.

    Vīrieša veselība

      

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē