• Igauņi ievieš jaunu maksājumu metodi – norēķinus ar bezkontakta maksājumu uzlīmēm

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Igaunijas finanšu tehnoloģiju (FinTech) jaunuzņēmums AS Wallester ir izstrādājis unikālu elektronisko maksājumu platformu, kas ir piemērota pilnīgi visu veidu un formas maksājumu karšu apkalpošanai. Tostarp šobrīd ir uzsākti jaunās maksājumu metodes – VISA tehnoloģijās balstītu bezkontakta maksājumu uzlīmju – testēšana.

    Ar šīm uzlīmēm būs iespējams norēķināties  tāpat kā ar līdzšinējām bezkontakta plastikāta maksājumu kartēm, bet to būtiska priekšrocība būs tā, ka mazizmēra uzlīmes varēs piestiprināt gandrīz jebkādai virsmai, piemēram, uz mobilā tālruņa vai aproces. Jaunā maksājumu karšu izsniegšanas platforma Baltijas un Ziemeļvalstīs tiks ieviesta 2019. gada otrajā pusē.

    Jaunās uzlīmes būs pirmās VISA maksājumu kartes, kas domātas tikai bezkontakta maksājumiem.  Uzlīmes varēs izmantot visos VISA sertificētajos bezvadu termināļos vai tiešsaistē kā virtuālas kartes.

    “Uzskatām, ka jaunās digitālo maksājumu tehnoloģijas turpinās pārveidot tirgu un dominēt jaunos produktu piedāvājumos Eiropā, tāpēc ar lielu entuziasmu uzsākām bezkontakta maksājumu uzlīmju izmēģināšanu uz mūsu pakalpojumu platformas. Uzlīmes ir ļoti ērti lietot, jo tās ir iespējams pielīmēt gandrīz jebkam, kas jums jau pieder. Esam ieinteresēti palīdzēt uzņēmumiem izmantot jaunākās tehnoloģijas, lai vienkāršotu un optimizētu maksājumu procesus. Savā platformā aktīvi testējam un ieviešam dažādus jaunākos digitālo maksājumu tehnoloģiskos risinājumus ar uzsvaru uz mazizmēra (SIM kartes lieluma) valkājamām bezkontakta un inovatīvām drošības tehnoloģijām, piemēram  VISA Token Service (VTS), kas ir izmantojama Apple Pay,” saka Wallester izpilddirektors Ahto Perls (Ahto Pärl).

    Jaunajai bezkontakta maksājumu metodei kompānija Worldine, kas ir Eiropas līderis maksājumu un transakciju pakalpojumu industrijā, piegādā drošu apstrādes risinājumus un papildu pakalpojumus, piemēram, VISA gateway, krāpšanās un strīdu pārvaldību, izmantojot tās WL 1-Click Card Processing risinājumu.

    Wallester koncentrējas uz jaunu, elastīgu un ātru maksājumu risinājumu izstrādi, tāpēc jau tuvākajā nākotnē uzņēmums plāno pievienot savam portfelim arī dažādas citas tehnoloģijas, paplašinot savu piedāvājumu ārpus tradicionāliem plastikāta karšu produktiem. Tuvākajā nākotnē kompānija testēs iespējas ievietot maksājumu kartes dažādos citos ikdienā bieži izmantojamos priekšmetos, piemēram, pulksteņos, aprocēs u.c., kas pavērs iespēju tos izmantot kā maksājumu kartes.

    AS Wallester ir 2016. gadā dibināts Eiropas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas specializējas jaunu digitālo maksājumu platformu izstrādē.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē