• Apple pakāpeniski atteiksies no platformas iTunes

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    4. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    ASV tehnoloģiju kompānija Apple paziņojusi, ka pakāpeniski atteiksies no savas leģendāras platformas «iTunes», tirgū laižot trīs labāk izstrādātas lietotnes. Tādējādi kompānija pielāgo savu piedāvājumu digitālās mūzikas, filmu, podraižu un cita satura lietošanai viedierīcēs.

    iTunes klajā tika laista 2001. gadā, un tā mainīja cilvēku mūzikas klausīšanās paradumus, bet tagad sākta pakāpeniska atteikšanās no šīs platformas, paziņoja Apple vecākais viceprezidents programmatūras izstrādes jautājumos Kreigs Federidži.

    «iTunes nākotne nav viena lietotne, bet gan trīs lietotnes,» viņš pirmdien sacīja ikgadējās Apple programmētāju sanāksmes atklāšanā Silīcija ielejā.

    Jaunās lietotnes būs Apple Music, Apple Podcasts un Apple TV.

    iTunes platformas lietotāji pārvalda un klausās mūzikas kolekcijas, kā arī iegādājas dziesmu digitālās versijas, bet pēdējo gandrīz 20 gadu laikā ir notiksi pāreja uz satura straumēšanu no interneta mākoņa vai tiešsaistes datu centriem, bet interneta savienojumu pieejamība ir palielinājusi patērētāju gaidas par izklaides iespējām pēc pieprasījuma.

    «Nav iemesla, kādēļ iTunes būtu jāpastāv, punkts,» paziņoja radošo stratēģiju analītiķe Karolīna Milanesi, paskaidrojot, ka pašlaik cilvēki vēlas lietotni katrai dzīves situācijai.

    Šogad Apple gatavojas starptautiskā tirgū piedāvāt pakalpojumu TV+. Jaunais saturs būs pieejams atjauninātā lietotnē Apple TV uz viedtelevizoriem un trešo pušu platformās, piemēram, Roku un Amazon pakalpojumā Fire TV.

    ASV Kalifornijas štatā bāzētā kompānija pirmdien prezentēja arī savu podraižu lietotni, paziņojot, ka pakalpojums tiks pielāgots, lai neatkarīgi darbotos arī Apple viedpulksteņos.

    Atsevišķas iTunes funkcijas tiks integrētas citās Apple lietotnēs.

    Pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar iTunes versiju, kas pielāgota lietošanai uz datoriem ar operētājsistēmu Windows. Tāpat vēl gaidāma informācija par to, kā cilvēki varēs pārvietot citur savas plašās uzkrātās iTunes mūzikas bibliotēkas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē