• Pa Barselonas narkodžungļiem

    Pasaulē
    Klubs
    Klubs
    Jānis Zvērs
    Jānis Zvērs
    1. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Zvērs
    Barselonas ikdiena ir brīvdomīga, draudzīga un ugunīga. Pa dienu tūristu pārpildītajās pludmalēs mēdz gozēties meičas kailām krūtīm, skūpstās labi koptu geju pāri. Naktī – bāri, restorāni, skvēri ir pilni ar cilvēkiem, kas dzer vīnu un čalo. Taču no ziņkārīgo acīm paslēpta marihuānas subkultūra – īpaši sociālie klubi, kuros biedri brīvi var iegādāties visus iespējamos reibinošās kaņepes izstrādājumus. Ideāls biznesa modelis, par kuru skaļi apkārt nerunā.
    Nākamais: Sākumā bija parole

    Katalonijas sirds Barselona verdošā vasaras dienā ieaijāta milzīgo kļavu koku veldzējošā ēnā. Tūristu tūkstoši Las Ramblas gājēju ielā plūst no agra rīta līdz vēlai nakts stundai. Gotiskā kvartāla viduslaiku akmens ieliņās paslēpušies simtiem omulīgu bāriņu un veikaliņu. Daudzos tirgo zāles pīpētāju atribūtiku – papīrus, filtrus. Tas ir tikai sākums vērienīgai pagrīdes impērijai.

    Katalāņi atraduši veidu, kā apčakarēt likumu, reizē darīt visu legāli un pamatīgi nopelnīt.

    Īpašos sociālajos klubos, kuros biedri cits citam sniedz degustēt pašu audzētos zaļos labumus, faktiski notiek grandioza narkotirdzniecība, kas īpaši neatpaliek no slavenajiem Amsterdamas coffee shop tīkliem, kuri īpašniekiem nodrošina milzu peļņu.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē