• MAREUNROL’S — šā gada Rīgas maratona oficiālā krekla autori

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lauris Vīksne
    Rīgas maratona 30. jubilejas sezonas skriešanas krekla dizaina autori ir MAREUNROL’S – starptautiski zināms latviešu modes zīmols, informē maratona rīkotāji.

    Kreklu šobrīd iespējams iegādāties, reģistrējoties Rimi Rīgas maratonam. Visā drīzumā tas būs pieejams arī maratona sadarbības partneru veikalos.

    MAREUNROL’S ir starptautiski pazīstams latviešu modes zīmols, kas kopš 2012. gada regulāri piedalās Parīzes modes nedēļā oficiālās programmas ietvaros. 2013. gadā izdevniecības Phaidon almanahs Pattern ierindojis MAREUNROL’S starp 100 mūsdienu īpašākajiem jaunajiem dizaineriem. Viņu tērps rotājis arī slavenā dzīvesstila žurnāla Wallpaper nākotnes modei veltītā speciālizlaiduma vāku.

    «Vēstījums, ko gribējām nodot ar šo kreklu, ir skrējēja cīņa ar vēju, vienlaikus saglabājot veselo saprātu. Noskriet 20 km un vairāk ir kaut kas man neiedomājams. Vienlaikus ir svarīgi apzināties savu ķermeni un nepārvērtēt spējas, jo vēlmes bieži vien ir lielākas par fizisko varēšanu. Protams, tas viss ir jāuztver mazliet ar humoru,» savu domu iezīmē dizaina idejas autors Rolands Pēterkops.

    MAREUNROL’S jaunākais veikums būs aplūkojams arī otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennālē, kura tiks atklāta vienā nedēļas nogalē ar Rimi Rīgas maratonu – 16. maijā. Tāpēc abi starptautiskie pasākumi – Biennāle un maratons – nolēmuši sadarboties, lai Rīgas viesi iegūtu vēl plašāku programmu: mākslas baudītāji varētu izkustēties, savukārt skrējēji varētu baudīt laikmetīgo mākslu. Un, protams, arī vietējie iedzīvotāji varētu vienā nedēļas nogalē apvienot sportot-prieku ar mākslas baudīšanu.

    «Mums kā sporta zīmolam ir svarīgi attīstīt aktīva dzīvesveida kultūru, tādēļ ir liels prieks uzsākt draudzību ar lielāko skriešanas pasākumu Latvijā. Līdz ar mūsu sadarbību arī maratona oficiālais skriešanas krekls šogad ir Nike. Tas ir viegls, elpojošs un tik ērts, lai ikviens varētu sasniegt savu labāko rezultātu. Krekls ir īpaši piemērots garo distanču skriešanai,» stāsta Inese Nagle, Nike Latvija mārketinga vadītāja.

    Kopš 2008. gada maratona oficiālo skriešanas krekla autori ir bijuši Latvijā zināmi mākslinieki – Gints Apsītis, Anna Heinrihsone, Ritums Ivanovs, Krišs Salmanis, Ella Krugļanska, Andris Vītoliņš, Raimonds Staprāns, Ieva Iltnere, Ilmārs Blumbergs, Elita Patmalniece, Maija Kurševa, kā arī izsolē pirkts Gustava Kluča oriģināldarbs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē