• Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Hārtlijam draud ilgstoša diskvalifikācija

    Atpūta
    29. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bobs Hārtlijs
    Foto: LHF
    Bobs Hārtlijs
    Latvijas hokeja izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas Avangard galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam draud četru gadu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, ziņo krievu mediji.

    Kā aizvadītās nedēļas nogalē rakstīja izdevums Sport Ekspress, Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) gatavojas atvērt lietu attiecībā uz Hārtliju, Omskas Avangard uzbrucēju Denisu Zernovu un Omskas kluba galveno ārstu Dmitriju Batušenko par incidentu, kas noticis KHL Gagarina kausa izcīņas finālsērijas laikā 17. aprīlī.

    RUSADA apgalvo, ka Hārtlijs un Batušenko esot pretojušies dopinga pārbaudes aizvadīšanai, savukārt Zernovs mēģinājis aizbēgt no inspektora, kam bija jāpaņem dopinga analīzes. Omskas klubam ir pieprasīts paskaidrojums, kas RUSADA jāiesniedz līdz 30. aprīlim.

    Krievijas Hokeja federācija (KHF) ir pieprasījusi paskaidrojumu no KHL par šo incidentu, apstiprinājis KHL preses dienests. Līga savukārt ir pieprasījusi paskaidrojumu no kluba vadības.

    Uz Zernovu attiecas Krievijas Antidopinga noteikumu punkta pārkāpums par izvairīšanos no dopinga pārbaudes, savukārt uz Hārtliju un Batušenko būtu attiecināms punkts par uzvedību, kas “traucē dopinga kontroles procedūru izpildīšanu”. Par konkrēto punktu pārkāpumu paredzēta diskvalifikācija uz četriem gadiem.

    RUSADA inspektoru ziņojumā teikts, ka Avangard galvenais treneris pēc spēles, kad inspektori devušies pēc analīzēm, viņus rupji nolamājis un nav ielaidis ģērbtuvē.

    Šobrīd Hārtlijs ir pametis Omskas Avangard, kam sezona KHL ir noslēgusies, un gatavo gaidāmajam pasaules čempionātam Latvijas hokeja izlasi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē