• Aptauja: piektā daļa Latvijas iedzīvotāju uztraucas, vai viņiem pietiks naudas Ziemassvētku tēriņiem

    Ģimenes budžets
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka jūtas satraukts par to, vai viņam šogad pietiks naudas Ziemassvētku tēriņiem, liecina Luminor bankas veiktā aptauja.

    Teju trešdaļa (30 %) Latvijas iedzīvotāju šogad Ziemassvētkos plāno tērēt mazāk nekā iepriekšējos gados, un vairāk nekā puse (57 %) samazinās savus tēriņus par aptuveni 50 eiro.

    “Ārkārtējā situācija likusi daudziem būtiski pārskatīt savu finansiālo situāciju un kļūt taupīgākiem ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Tāpēc ir saprotams, ka ievērojama sabiedrības daļa plāno mazākus Ziemassvētku tēriņus un daļa uztraucas par to, vai šogad viņiem būs pietiekami daudz līdzekļu plānotajām svētku izmaksām. Par to, vai svētkos visam pietiks naudas, uztraucas piektdaļa iedzīvotāju – it īpaši vecumposmā no 30 līdz 39 gadiem,” norāda Jekaterina Ziniča, Luminor bankas attīstības vadītāja Baltijā.

    Jautāti par iecerētajiem Ziemassvētku tēriņiem, gandrīz trešdaļa (30 %) Latvijas iedzīvotāju atzina, ka svētkiem iecerējuši tērēt mazāk nekā citus gadus. Lielākā daļa iedzīvotāju (57 %) plāno tērēt līdz 50 eiro mazāk nekā pērn. Katrs trešais kopējo izdevumu apjomu svētkiem plāno samazināt par 51–100 eiro, bet 7 % pat par 200 eiro. Atlikusī daļa plānojusi samazināt svētku izmaksas vēl krasāk, pārsniedzot 200 eiro robežu.  

    “Vienlaikus ir daļa cilvēku, kam pandēmijas laikā izdevies iekrāt naudu, jo ir bijusi iespēja ieekonomēt gan uz ceļojumiem un izklaidēm, gan uz dažādu ikdienas izdevumu rēķina, piemēram, transporta un ēdināšanas izmaksām gadījumos, ja ir bijusi iespēja veikt darbu attālināti no mājām. Šie uzkrājumi arī ļauj saglabāt tēriņus ierastajā līmenī vai pat ieguldīt vairāk, gatavojoties Ziemassvētkiem. To parāda arī aptaujas dati – redzam, ka 29% iedzīvotāju plāno šajos svētkos saglabāt līdzīgu tēriņu apjomu kā iepriekš vai pat tērēt vairāk,” norāda bankaspārstāve. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē