• Apkope tur lejā jeb vaksācija vīriešiem

    Slimības
    Elīna Zalāne
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Būt ar vai bez matiņiem šodien ir vienlīdz normāli, un bikini vaksācija jau sen vairs nav procedūra, kuru apmeklē tikai čipendeili un cimperlīgi metroseksuāļi. Tādēļ žurnāls «Klubs», ejot līdzi laikam, meklēja atbildes uz jautājumiem, kas interesē un arī mulsina daudzus.

    Raksts publicēts žurnālā Klubs 2017. gada 7. numurā.

    Atšķirībā no vairuma vaksācijas meistaru skaistumkopšanas salona AUCH beauty home īpašniece Ketija Karlsone drosmīgi vaksē kungus.

    – Kā sākāt vaksēt vīriešus?

    – Sākumā manas klientes bija tikai sievietes, vīriešus sāku vaksēt vēlāk, pateicoties manam brālēnam. Viņa tētis ir azerbaidžānis, tādēļ puisis ir ļoti apmatots. Savukārt brālēna draudzene ir ļoti prasīga sieviete – ja viņa ir kopta, kāpēc lai tāds nebūtu vīrietis? Tā ir solidaritāte – es tev, tu man. Nevar būt tikai vienpusēji – dod, dod, dod, kā mēs, sievietes, esam pieradušas. Vīriešiem arī vajadzētu pacensties mūsu labā kaut ko pamainīt, ieviest ko interesantāku dzīvē. Tā mans brālēns nolēma doties uz intīmo vaksāciju. Kā jau austrumu puisim, apmatojums viņam ir ļoti biezs, tādēļ vaksāciju veica divas meistarītes un beigās viņam uzprasīja divreiz lielāku summu nekā standartā. Arī sāpes kā cilvēkam ar izteiktu apmatojumu bijušas lielas, brālēns bija ļoti nomocīts un vairs nevēlējās atgriezties tajā vietā. Viņš sāka par šo tēmu izvaicāt mani un tad prasīja, vai es nevarētu viņu novaksēt. Piekritu. Pirmā reize bija mājās lielā slepenība – viens dzēra šampanieti, lai neko nejustu, otrs – drosmei (smejas).

    Kas varbūt foršāk, kā aizvest draugu uz vaksāciju pie māsīcas? Nekādas greizsirdības – esam viena ģimene un bērnībā kopā plikiņi skraidījām.

    – Esat izjutusi, ka sievietes uz vaksācijas meistarēm mēdz būt greizsirdīgas?

    – Ja vīrietis ir tā centies, tur nekādai greizsirdībai vairs nevajadzētu būt, jo tā jau ir dāvana, pārsteigums sievietei. Es esmu tikai izpildītāja. Sievietēm uz mani vispār nevajadzētu būt greizsirdīgām – man ir trīs bērni un attiecībās esmu ļoti monogāma. Domāju, ka greizsirdīgas sievietes savu vīrieti nemaz nesūta uz vaksāciju. Apmēram puse manu klientu vīriešu ir tādi, kuru sieva nāk pie manis. Sieviete aprod ar vidi, viņai šeit iepatīkas un tad atsūta arī vīrieti. Reizēm pāris uz vaksāciju nāk kopā vienlaikus vai uzreiz viens pēc otra, tad ir visjautrāk. Nereti vīriešus pie mums ved vecpuišu ballītes ietvaros, tad mēdzam izprintēt arī diplomu, ka tagad viņš labāk izprot savu topošo sievu, spēj visu, ir ļoti spēcīgs un tā tālāk. Domāju, ka vīriešiem vaksāciju vajadzētu izmēģināt arī tādēļ vien, lai saprastu, ko sievietes dara viņu dēļ. Lai gan sievietes to dara arī sevis dēļ, jo veic vaksāciju, arī neesot attiecības, tāpat vīrieši.

    Viens no maniem interesantākajiem klientiem ir puisis ar bērnu cerebrālo trieku. Viņam ir pārvietošanās problēmas, viņš lielākoties atrodas sēdus. Šis klients saka, ka viņam bikini vaksācija ir pirmās nepieciešamības lieta, citādi, visu laiku sēžot, rodas diskomforts – vairāk svīst, ir nepatīkamāks aromāts. Viņš to dara higiēnas apsvērumu dēļ.

    – Teicāt, ka vīrieši vaksāciju mēdz taisīt arī kā pārsteigumu savām sievietēm. Zināt, kāda ir dāmu reakcija?

    – Man šķiet, ka tam jābūt patīkamam pārsteigumam, jo sieviete kaut ko tādu nesagaida ikdienā. Ja vīrietis ir sagatavojis šādu pārsteigumu, sieviete priecājas, ka viņš ir centies viņas dēļ. Tas var būt arī kā pikantums vai jaunieviesums attiecībās.

    – Vai jums ir gadījies, ka vīrietis vaksācijas pusceļā pieceļas no kušetes un saka, ka viņam pietiek?

    – Gadījumu ir bijis daudz dažādu, ne tikai vīriešiem. Gan sievietes, gan vīrieši mēz pukstēt, ka sāp. Vīrieši to mēdz darīt izteiktāk. Nevar arī kategoriski teikt, ka tas ir lielāku sāpju dēļ – reizēm arī sievietēm ir dziļi un biezi matiņi, kuru vaksēšana ļoti sāp. Es neesmu vīrietis un nevaru iejusties viņu ādā, bet skaidri un gaiši zinu, ka katra nākamā vaksācijas reize ir mazāk sāpīga, jo matiņi vairs neieaug tik dziļi, kļūst smalkāki un cilvēks pats emocionāli ir gatavāks šai procedūrai, jo zina, kas gaidāms. Pirmajā reizē ir satraukums – kas nu būs? Bet, kad tas ir paveikts, tad saproti, ka tik traki jau nebija. Cilvēku reakcijas ir ļoti dažādas, un tas ir normāli. Vienīgais, kas man ļoti nepatīk, ir klienti, kas vaksācijas laikā lamājas. Saprotu, ka tas nav raidīts personiski pret mani, bet vienmēr saku – ja lamājas, tad nākamajā reizē jānāk ar saldumiem, citādi nepieņemšu. Bet tā vismaz vīrieši tiek ieaudzināti.  (Smejas.)

    – Kā vēl vīrieši mēģina pārvarēt sāpes?

    – Reiz viens puisis atnāca pie manis ar blašķīti. Paldies Dievam, lejā gaidīja sieva, citādi es viņu no kušetes nedabūtu nost – šis klients ļoti piedzērās. Sakāpinātais stresa līmenis plus alkohols bija sliktākā iespējamā kombinācija. Pēc tam vairs nevienam neļautu neko tādu darīt. Es parasti klientiem pirms katra rāviena saku: «Trīs, četri, un pūt ārā gaisu!» Bet viņš pie katra «trīs, četri» tikai malkoja iekšā. Jā, alkohols nedaudz atbrīvo, bet tas nenozīmē, ka pirms vaksācijas būtu pamatīgi jāpiedzeras. Var iedzert 25–50 gramus drosmei, bet es noteikti negribu propagandēt alkohola lietošanu pirms vaksācijas. Labāk ir iedzert vienu pretsāpju tableti pusstundiņu pirms vaksācijas.

    Vienkārši ir jāpārvar pirmais satraukums, un viss būs kārtībā. Vīriešus gan vairāk satrauc viņu vīrišķās spējas vai nespējas.

    Manuprāt, daudzus no vaksācijas attur doma – kā tas būs, ka kāda sieviete aiztiks visu viņu mantību?

    Bet mums, kosmetologiem, tas ir darbs. Tie visi ir klienti, un mēs nešķirojam sievietēs un vīriešos. Atklāji runājot – ja loceklis ir mazliet erektēts, tad meistaram veikt vaksāciju ir pat vieglāk, jo viss ir nostiepies un labāk var uzklāt vasku. Nav jāsatraucas par tādām lietām, tas ir dabīgi.

    – Tātad erekcija ir pilnīgi normāla vaksācijas sastāvdaļa?

    – Dažiem ir, dažiem nav. Bet tas uzreiz nenozīmē, ka vīrieši, kuriem vaksācijas laikā ir erekcija, kaut ko vairāk ir sadomājušies. Reizēm klienti šādos brīžos sakautrējas, bet es taču tāpēc nemetīšu ārā pa durvīm vai nākamreiz nepieņemšu. Es saprotu, ka cilvēks varbūt nevar to nokontrolēt. Esmu profesionāle un nepievēršu tam uzmanību.

    – Kā jūs parasti reaģējat – izliekaties, ka nemanāt, vai sakāt, ka viss ir kārtībā?

    – Saku, ka tas ir pilnīgi normāli. Ir cilvēki, kam tas ir, un ir – kam nav. Daži puiši ir teikuši, ka viņiem vaksācijas laikā apkārt varētu staigāt simts kailas sievietes, bet sāpju dēļ nekas nenotiks pat gribot. Citam savukārt tas notiek tieši satraukuma dēļ, un, sākot prātot par to, ko meistare tagad padomās, viss notiek izteiktāt. Saviem klientiem esmu vaicājusi, vai viņi gribētu šādu procedūru veikt pie vīrieša. Nē! Kurš tad to darīs, ja pie vīriešiem viņi iet negrib, bet daudzas meistares vīriešus nepieņem?

    – Sākumā jūs nemulsināja šī vīriešu vaksācijas puse?

    – Man tas notika tik pakāpeniski, ka es pie tā pieradu. Sākumā atnāca brālēns, pēc tam kāda draudzene palūdza, vai varētu viņas vīrietim uztaisīt vaksāciju, un tā tālāk.

    – Vai kāds klients šo pakalpojumu nav pārpratis?

    – Nē, man laikam ir ļoti paveicies ar klientiem, iespējams, tāpēc, ka reklāma bijusi no mutes mutē. Kāds ir vaicājis, vai masāža arī nāk komplektā, bet es uz to reaģēju profesionāli, un klientam uzreiz ir skaidrs, ka šeit neko tādu nevar dabūt.

    – Kādēļ bikini vaksācija vīriešiem ir dārgāka?

    – Tas ir sarežģītāk un nepieciešams vairāk vaska. Ir citāda tehnika ķermeņa īpatnību dēļ, reizēm ir jāpiemeklē speciāls vasks, jo matiņi tomēr ir biezāki.

    – Vīriešiem nav nemaz tik viegli atrast vaksācijas meistares, kas pieņem kungus. Kādēļ tā?

    – Viens iemesls varētu būt greizsirdīgs vīrs. Kā viņš atļaus, ka sieva ikdienā skatās uz daudziem krāniņiem, loka tos augšā lejā? Cits iemesls varētu būt tāds, ka meistarīte baidās, ka kaut ko nepareizi izdarīs un radīs sāpes.

    – Ko par to saka jūsu vīrs?

    – Man ir ļoti paveicies – vīrs šajā ziņā ir ļoti saprotošs un uztver to kā darbu.

    – Jūs bijāt kopā, vēl pirms sākāt vaksēt vīriešus?

    – Jā, mans vīrs bija mājās, kad pirmo reizi uz vaksāciju atnāca brālēns. Tas to padarīja vēl smieklīgāku – kamēr mēs veicām procedūru, vīrs blakus istabā skatījās hokeju un ik pa brīdim prasīja, vai ir jau galā. (Smejas.)

    – Cik gadu bijis jūsu vecākajam klientam, kas veicis intīmo vaksāciju?

    – Nekad neprasu saviem klientiem vecumu, taču vecākajam kungam laikam ir 60 gadu – viņš nesen svinēja dzimšanas dienu un stāstīja man par to. Interesanti, ka, paskatoties uz vīrieti, nekad neiedomāsies, kas notiek viņa biksītēs. Ar katru gadu to apzinos arvien vairāk, jo pie manis nāk ļoti dažādi klienti. Domāju, ka vidējais manu klientu vecums varētu būt 30–35 gadi. Otra grupa varētu būt vīrieši ap 50, kad cilvēki grib izmēģināt ko jaunu. Iespējams, tā ir tā saucamā pusmūža krīze, kad sāk meklēt jaunākas sievietes. Tikpat labi viņš neko nemeklē, bet vienkārši vēlas ieviest ko jaunu jau esošajā intīmajā dzīvē. Iespējams, tas liek justies jaunākam, piemēram, ja uz krūtīm sāk parādīties sirmi matiņi, tos likvidē, un sirmo matiņu nav. Vasarā ļoti aktuāla ir arī muguras vaksācija. Daudzi vīrieši, kuriem ir apspalvotāka mugura, jūtas neērti, ka no krekla lien ārā spalvas. Ja vienreiz novaksējas, pēc tam ataug smalkāki matiņi.

    – Vīrieši parasti veic daļēju vai pilnīgu intīmo vaksāciju?

    – Daži atstāj strīpiņas vai trīsstūrīšus. Tas ir pēc katra ieskatiem, nav tā, ka modē būtu kaut kas noteikts. Vīrieši, kuriem ir diezgan apspalvots vēders, nevēlas, ka bikini vaksācijas robeža ļoti asi beidzas. Tad var palaist tādu kā trīsstūrīti uz leju, lai izskatās dabīgāk. Citi nāk novaksēt tikai oliņas, ir ļoti dažādas vēlmes.

    – Kāds nav lūdzis uztaisīt sievas iniciāļus?

    – O, nē! Ir bijušas sievietes ar trakām idejām, kuras grib, lai tur izveido, piemēram, pēdiņas vai zibentiņa formu, bet tagad tas vairs nav tik aktuāli. Pirms pāris gadiem, taisot pilnīgo bikini vaksāciju, modē bija uzlīmēt gliteru tetovējumus (zīmējums no spīdīgiem plastmasas akmentiņiem – red.). Viena kliente ar šādu rotājumu aizgāja mājās un teica savam vīrietim: «Esmu tev sagatavojusi pārsteigumu. Ieliec roku man biksītēs!» Viņš to izdarīja, bet uzreiz strauji rāvā roku ārā un kliedza: «Kas tev tur par krevelēm?» Spīdumiņu maliņas bija nedaudz asas (smejas). Arī tā var gadīties ar pārsteigumiem.

    – Cik regulāri vīrieši parasti atkārto vaksāciju?

    – Sievietes to veic ik pēc trim, četrām nedēļām, bet vīrieši aptuveni ik pēc sešām nedēļām. Vislabākais laiks, kad vīriešiem to atkārtot, ir četras piecas nedēļas.

    Kāds vidēji ir bikini vaksācijas ilgums?

    – Man darbam ir nepieciešamas vidēji 30–40 minūtes.

    – Cik gariem matiņiem vajadzētu būt pirms vaksācijas?

    – Labāk, ja tie ir garāki. Citi vīrieši domā, ka pirms tam nedaudz sakopsies, un matiņus apgriež, bet tad var sanākt auzas – ja nogriež par daudz, pašam ir sāpīgāka vaksācija, jo matiņš ir pārāk īss un slīd ārā no vaska. Otrkārt, meistaram ir vairāk darba, jo matiņi ir nevienmērīga garuma un pēc tam var nākties tos raustīt ar pinceti, kas procedūru padara sāpīgāku. Pirmajā reizē labāk matiņus ir ataudzēt pēc iespējas garākus. Ja tie iepriekš ir skūti, tad jāpagaida vismaz mēnesis. It kā visur raksta, ka vasks var saņemt arī trīs četrus milimetrus garu matiņu, bet būtisks ir saknes dziļums. Ja pirms tam nav veikta vaksācija, tad saknes dziļums var būt ļoti liels un to būs grūtāk izraut. Kad sāk vaksēties regulāri, tad uz vaksāciju var nākt arī ar īsākiem matiņiem, jo saknītes vairs nebūs tik garas. Nevajag uztraukties, ka matiņi atauguši par daudz – meistars vienmēr tos var apgriezt tā, kā strādāt būs ērtāk.

    – Vai ir vēl kādi ieteikumi pirms vaksācijas?

    – Galvenais ir nesatraukties. Ja ejat pie meistara ar pieredzi, kas to dara dienu dienā, tad zināt, ka esat drošās rokās un satraukumam nav iemesla. Jā, vīriešiem šī zona ir jutīgāka, īpaši uz oliņām āda ir ļoti plāna un to traumēt ir vieglāk. Iespējams, vaska karstumu var just vairāk, bet galvenais ir teikt savas sajūtas meistaram, jo viņš nevar iejusties klienta ādā. Iespējams, varat lūgt vaksēt mazākiem laukumiem, nevis lieliem. Galvenais ir sarunāties.

    Vīrieši vaksāciju ar katru gadu veic arvien vairāk. Pirms vairākiem gadiem vīriešiem dīvainas šķita pat izskūtas paduses, bet tagad ir otrādi – daudzi brīnās, kā var staigāt ar neizskūtām padusēm? Ir taču daudz glītāk, ja paduses ir izskūtas. Daudzi vīrieši pie manis nāk vaksēt tikai paduses un nāsis. Vai arī uzacis. Daudzi pārdzīvo, ka sievietes viņiem rausta uzacis ar pinceti. Ar pinceti tas, protams, būs daudz sāpīgāk nekā noraut visu ar vienu vaska strēmelīti vienā reizē. Vaksāciju var izmēģināt arī vienreiz, tam nav jābūt regulāram pasākumam. Daudz gan izmēģina un vēlas atkārtot vēl. Citi saka, ka pēc bikini vaksācijas viss tur izskatās lielāks – tā teikt, no mežiem ārā.

     

    Kā patīk viņām?

    Elza (31)

    «Man nav īsti skaidrs, kāpēc būtu regulāri jāatbrīvojas no apmatojuma neatkarīgi no dzimuma. Nemaz nerunājot par vaksācijas sāpēm intīmajās zonās – brrrr. Tikai tāpēc, lai kādam izpatiktu? Esmu dzirdējusi stāstu, ka deviņdesmitajos gados uz Latviju atbrauca austrālietes un uzslavēja latvietes par feminismu, jo viņām bija neskūtas kājas, bet tolaik neviens te vienkārši vēl nebija sācis skūt kājas (smejas). Rietumu pasaulē kāju skūšana aizsākās pēc Pirmā pasaules kara, kad kleitiņas tapa īsākas un pēkšņi daudziem šķita, ka spalvas vairs nav okei. Bet nu jau mēs dzīvojam tādā seksistu ērā, ka, izejot uz ielas ar nenosūktām kājām, noelšas pat mazi bērni. Dzīvē neesmu satikusi nevienu vīrieti, kam būtu veikta bikini vaksācija. Nedomāju, ka tāds vīrietis man šķistu mazāk vīrišķīgs, es mēģinu izvairīties no šādām kategorijām. Vaksēts vienkārši izskatītos dīvaināks. Citi uzskata, ka staigāt nevaksētam ir nehigiēniski. Es ceru, ka tādā gadījumā viņi skuj arī galvu, jo pēc tādas loģikas būtu jāvaksē viss.»

    Ilona (32)

    «Galvenais iemesls, kādēļ vīriešiem tur vajadzētu atbrīvoties no spalvām, ir orālais sekss. Gan sievietēm, gan vīriešiem taču ir patīkamām sniegt otram orālo seksu, ja tur nav apmatojuma. Domāju, ka tas ir pluss arī vīrietim, jo šķiet, ka bez matiņiem tai vietai vajadzētu būt jutīgākai. Manuprāt, tas vizuāli arī labāk izskatās. Man nav būtiski, kā tieši atbrīvojas no matiņiem – skuj, vaksē vai kā citādi. Galvenais, ka to tur nav. Šajā gadsimtā man ir grūti iedomāties spalvas tur gan sievietēm, gan vīriešiem. Mans vīrietis neskuj paduses, kas man šķiet normāli, jo viņš ir pateicis, ka negrib to darīt un es to vienkārši pieņemu. Taču intīmajā zonā matiņu viņam nav, jo esmu minējusi, ka man tā patiktu labāk. Reizēm viņš noskuj arī spalvas no krūtīm, bet man gan labāk patīk, ka krūtis ir spalvainas. Ja vaicā, vai man patīk čipendeili ar samtainu un solārijā nocepinātu ādu bez nevienas spalviņas, tad mana atbilde ir – noteikti nē. Ja vīrietis sāk vaksēt kājas vai rokas, tas vairs nav vīrišķīgi.»

    Zane (28)

    «Man patīk, ka vīriešiem tur ir spalviņas, jo tas ir mīļi, mīksti un, manuprāt, vīrišķīgi. Bet ir svarīgi, ka viss nav aizaudzis, jo, pirmkārt, tas šķiet nehigiēniskāk. Otrkārt, izskūts liecina, ka viņš piedomā pie tā, lai būtu kopts un lai man būtu foršāk ņemt mutē. Kaut kur fonā tam ir arī vienlīdzības faktors – ja es kopju sevi, tad sagaidu līdzvērtīgi to no otra. Obligāti nav jāvaksē, jo vaksēšana man vispār šķiet nevajadzīga spīdzināšana gan sievietēm, gan vīriešiem. Man arī nepatīk neskūtas paduses – tas šķiet neglīti un nekopti. It īpaši, ja sporta zālē džekiem sievsitēju maikās (krekls bez piedurknēm, kas labi atsedz paduses – red.) ir matainas paduses, uz kurām visiem jāskatās.»

    Diāna (40)

    «Mani netraucē, ja mans vīrietis neaizraujas ar savas intīmās zonas frizēšanu, jo ar personīgo higiēnu viņam viss vienmēr ir bijis kārtībā, un tas ir svarīgākais. Tie džungļi nav tik nepārredzami vai stratēģiskie objekti tik neievērojami, ka tos būtu grūti vai nekomfortabli sameklēt, ja mūsu laulības gultas menu paredzēts orālais sekss. Man gan nav arī gadījies neviens vīrietis, kuru, ar aizvērtām acīm glāstot, varētu sajaukt ar orangutanu, varbūt tad es domātu citādi. Taču no tādiem pavisam gludiem es laikam arī samulstu. Man vīrietis, ja vien viņš nav profesionāls sportists, tomēr saistās ar vairāk vai mazāk matiem. Atslēgas vārds ir higiēna – ja esi draugos ar dušu un smaržīgās ziepēm, tad neredzu vajadzību pēc īpašiem dārzniecības darbiem tur lejā. Citādi ir ar padusēm, tur sviedri tomēr mēdz ieēsties, lai kādus dezodorantus nietotu, tādēļ šajā zonā mans vīrs matiņus mēdz izskūt. Viņš, lai solidarizētos ar mani, ir bijis arī uz padušu vaksāciju. Pēc tam izteica līdzjūtību un respect visām pasaules sievietēm, kuras par bargu naudu parakstās uz šo eksekūciju. Es arī neuzskatu, ka viņam būtu jāveic epilācija tikai tāpēc, ka es to daru, tas, manuprāt, būtu vienkārši stulbi. Turklāt to nedaru viņa dēļ, bet tāpēc, ka pati jūtos kā tāda noaugusi vikingu karotāja, ja man mati nekontrolēti atrodas vēl kaut kur, nevis tikai uz galvas.»

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē