• Analītiķi: PlayStation 5 kļūs par spēļu industrijas terminatoru, kas izbeigs ilgstošo konsoļu karu

    Spēļu konsole
    Klubs
    Klubs
    19. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kompānija Sony ir izvirzījusi vērienīgu mērķi pārdot vairāk nekā 100 miljonus jaunās konsoles eksemplāru, pārsniedzot iepriekšējās paaudzes konsoles un arī konkurentu sniegumu.

    Atsaucoties uz nesenajiem Sony Interactive Entertainment izpilddirektora Džima Raiena komentāriem, nepilnu piecu mēnešu laikā līdz fiskālā gada beigām 2021. gada 31. martā uzņēmums plāno pārdot vairāk nekā 7,6 miljonus PS5 vienību, vairākkārtīgi pārspējot tā priekšteča PS4 sniegumu, kas pārsniedza 100 miljonus pārdoto vienību vien sešus gadus pēc tā iznākšanas. Analītiķi apgalvo, ka mērķa sasniegšana būs atkarīga no PS5 panākumiem ASV, kur to sagaida sīva cīņa ar Microsoft jauno Xbox Series X konsoli, kuras tirdzniecība tika uzsākta 10. novembrī.

    Būtiski, ka iepriekšējās paaudzes PS4 konsoles pārdošanas apjomi ievērojami pārsniedza tā galveno konkurentu, Nintendo Switch un Xbox One, konsoļu sniegumu. Bez tam arī visas četras iepriekšējās PlayStation konsoles ierindojas visu laiku pārdotāko konsoļu topa desmitniekā.

    Eksperti apgalvo, ka nākamās paaudzes konsoļu sniegumu noteiks ekskluzīvās spēles, pakalpojumi un dažādas pieejas, kuras izdevēji izmanto, lai uzrunātu patērētājus. Sony lielākais panākumu faktors tāpat kā iepriekšējos gados būs PlayStation ekskluzīvo spēļu sērija, kāda nebūs jaunajām Xbox konsolēm.

    Tiek sagaidīts, ka arī eSporta nozarē tuvākajos gados dominēs PlayStation 5, kas neapšaubāmi veicinātu pārdošanas apjomus. Pastāv uzskats, ka PlayStation 5 virzās «pilnīgi atšķirīgā dimensijā» salīdzinājumā ar citām spēļu konsolēm, un nozares analītiķi prognozē, ka drīz vien PS5 kļūs par spēļu industrijas “terminatoru”, kas izbeigs ilgstošo konsoļu karu.

    “Tā kā koronavīrusa pandēmija ir ievērojami palielinājusi pieprasījumu pēc videospēlēm un konsolēm, tas arī apgrūtina spēju tās fiziski ražot. Un, neskatoties uz to, ka šonedēļ PS5 konsoles būs pieejamas tikai iegādei tiešsaistē un turklāt tikai daļā pasaules, paredzams, ka tās tiks izpārdotas rekordlielā ātrumā, jo īpaši tāpēc, ka patērētāji iepriekš plānotajiem atvaļinājumu izbraukumiem atvēlēto naudu šobrīd tērē mājas izklaidei. Patiesie pārdošanas rezultāti būs redzami tikai pēc vairākiem mēnešiem, taču jau tagad ir skaidrs, ka tik augsti rādītāji video spēļu tirgū tiks sasniegti pirmo reizi,” komentē Betsafe prognožu eksperts Valters Rozmanis.

    Bez iepriekšējas izziņošanas PS5 iepriekšpārdošana sākās jau septembra beigās, un jaunās konsoles tika izpārdotas vien dažu minūšu laikā. Sony apgalvo, ka ASV pirmajās 12 stundās saņēma tikpat daudz PS5 iepriekšēju pasūtījumu kā tā PS4 pirmajās 12 nedēļās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē