• Seat Leon ST Cupra — žurnāla KLUBS lielais auto tests

    Atpūta
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    Aivars Pastalnieks
    Aivars Pastalnieks
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    Žurnāla KLUBS otrais autotests veiksmīgi noslēdzies. 10 auto un tikpat daudz aizrautīgu braucēju, kuri izmēģināja jaunākos autoindustrijas modeļus īpašā maršrutā – gar Daugavas krastu līdz Pļaviņām, Odzienas pilij, Ērgļiem un tad pa Lielajiem Kangaru kalniem atpakaļ uz Rīgu. Paldies dalībniekiem un auto dīleriem par dalību šajā piedzīvojumā!

    Seat Leon ST Cupra

    Viens no Seat sporta divīzijas vislabāk zināmajiem pārstāvjiem – Leon ST Cupra. Spāņu universāļa jauda pilnpiedziņas versijā sasniedz 300 ZS, līdz 100 km/h aiztraucoties 4,9 sekundēs. Sportisko elementu klāstā atrodami kausveida sacīkšu sēdekļi, 19 collu vieglmetāla diski, aizmugures spoilers, dubultā izplūdes sistēma un citas sacīkšu garu veicinošas nianses. Atkarībā no izvēlētā braukšanas režīma auto varēs pielāgot vadītāja vēlmēm un vajadzībām, sākot no ekonomiskā līdz pat elpu aizraujošajam Cupra režīmam.

    Rūpējoties par drošību, Seat aprīkojumā piedāvā sastrēgumu palīgsistēmu, satiksmes uzraudzības tehnoloģiju, avārijas bremzēšanu un citas funkcijas. Visiem Leon ST Cupra nodrošināta 5 gadu garantija. Jaunais Seat Leon ST Cupra maksā no 30 170 eiro.

    Braucēju viedokļi:


    • Vairis Natišs, LNO mūziķis, mūzikas veikala īpašnieks

    «Līdz šim par Cupra modeļiem neko nezināju, taču šis bija auto, kas mani burtiski satrieca pozitīvā nozīmē! Man patīk sportiski un jaudīgi auto, tāpēc šis modelis sniedza ļoti labas emocijas! Ārēji Leon ST Cupra ir nosvērts un neuzkrītošs, bet, tiklīdz tiek aktivizēts Cupra režīms, tā 300 zirgspēku 2,0 litru motors atvēra savu sirdi un parādīja patieso auto būtību.

    Apdzīšana ir ļoti ātra, un tas ļauj izjust šā auto zvērību. Man tiešām patika!

    Neraugoties uz lielo jaudu, auto ir praktisks. Kā mūziķis es automašīnas izvēlos arī pēc to ietilpības, Leon ST Cupra nodrošina pietiekami daudz vietas. Cenas, jaudas un tehniskā arsenāla salikums ir ļoti labs.

    Uzskatu, ka Cupra ir filozofija. Tas paredzēts aktīviem cilvēkiem, kuri nesēž mājās un nesēņo. Tiem, kuri ir personības ar savu viedokli un kuriem brīvajā laikā patīk iespiest pedāli grīdā, lai justu adrenalīnu. Kopumā perfekts auto!»


    • Andris Pilvers, būvinženieris

    «Seat zīmols ir pazīstams jau ilgus gadus, un arī sportiskais Leon apvieno komfortu ar sportu ļoti labā kvalitātē. Man svarīgākais automašīnās ir gaitas īpašības, un šeit tās ir ļoti labas. Universālis stingri turēsies uz ceļa pat asos manevros, tāpēc droši varēs braukt gan vasarā, gan ziemā. Burvīgs salikums par šādu cenu! Gribu piebilst, ka svarīgi ir arī mācēt braukt, jo Leon ST Cupra ir ļoti ātrs auto.»


    • Aigars Meždreijs, mēbeļu dizaineris

    «Leon ST Cupra pārsteidza ar cenas, dzinēja jaudas un apdares kvalitātes attiecību. Lai arī ikdienā lielo zirgspēku potenciālu ir grūti izmantot, man patīk jaudīgi auto, jo tie apdzīšanas manevros sniedz drošības sajūtu. Tas ir svarīgāk par degvielas patēriņu. Padomāts ne vien par veiklu uzrāvienu, bet arī sportisku skaņu, ļaujot braucējiem pilnībā izjust sportisko garu. Cupra režīmā jūtami mainās stūres atsaucība, tā kļūst precīzāka un stingrāka, savukārt pārnesumi – garāki.

    Ražotājs interjerā pievērsis uzmanību arī maziem akcentiem!

    Lai arī Leon nav lielās klases auto, šis universālis ir ietilpīgs. Citos auto nereti gadās, ka, atrodot ērtu sēdpozīciju, aizmugurējos sēdekļos aiz sevis vairs nevaru apsēsties – šeit tā nebija. Starp ceļgaliem un krēsla atzveltni palika vērā ņemama brīvā telpa. Tajā pašā laikā virsbūves garums neapgrūtinās auto novietošanu stāvvietā.»



     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē